TKO će popustiti pod pritiskom? / Steže se obruč oko Milana Bandića, traži se pokajnik?

USKOK-ova taktika mogla bi biti, uz stezanje obruča, pronaći pokajnika koji će teretiti zagrebačkog gradonačelnika, nekoga tko će pod pritiskom - popustiti.

20.10.2014.
18:47
VOYO logo

Noćna mora nastavila se i preko dana. Nakon noćenja u policijskom USKOK-u Milana Bandića istražitelji su doveli na pretres u gradsku upravu. Pretražuje se sve, uredi, pa čak i garaža... Iznosili su dokumentaciju, računala, a čini se i umjetnine. A sve nakon uhićenja jučer poslijepodne, osmosatnog pretresa obiteljskog stana i odvođenja u 2 ujutro utjecajnog gradonačelnika u pritvor.

Uz Bandića, 120 istražitelja i policajaca u akciji Agram uhitilo je i šefa zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića  te vlasnika tvrtke CIOS za preradu otpada Petra Pripuza. Među osumnjičenima su i pročelnik Bandićeva ureda, direktori ZET-a, Čistoće, Plinare, glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza, gradonačlenikov savjetnik te još deset Bandićevih suradnika, referenata i načelnika.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Optužbe za korupciju, zloupotrebu položaja i trgovanje utjecajem za Bandićeva odvjetnika sve je politički motivirano. Sumnjiva je Bandićeva predsjednička kampanja, ugovori oko zbrinjavanja otpada, malverzacije sa zemljištem, zapošljavanje i javna nabava u Holdingu zbog koje je nakon pretrage u USKOK priveden Slobodan Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićev odvjetnik: Ovo je tempirano zbog suđenja u Njemačkoj

Ovako je protekla najgora noć u životu Milana Bandića

Mislite li da Milan Bandić treba dati ostavku?

Je li Bandić danas zadnji put ušao u Poglavarstvo kao gradonačelnik?

Pogledajte kako je policija nervoznog Bandića odvezla u pritvor!

"Slobodan Ljubičić je već tu čeka ispitivanje koliko sam čuo da mu je uručena pouka o pravu iz njega ćemo vidjeti sadržaj inkrimanicije...u svakom slučaju će biti poricanje djela", rekao je Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević.

Cijeli dan u USKOK su privođeni bandićevi suradnic... priveden je i njegov specijalni savjetnik Željko Horvat.. Uz Pripuzovu ispituje se i tvrtka Bramgrad, vlasnika Branka Mihaljevića, jedanaestoosumnjičenog u akciji Agram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemu se stavlja na teren djelo zlouporabe položaja. No u globalu radi se o zamjeni zemljišta sa Gradom Zagrebom", kaže Vladimir Terešak, odvjetnik Branka Mihaljevića.

Nakon 20 godina političke karijere i niza afera uz koje se spominjalo njegovo ime, nedodirljivi Bandić je nakon višemjesečnih izvida uhićen. Jesu li ga odali njegovi najbliži suradnici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije isključeno, nije isključeno...", kaže Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije.

A na tome će se, kako neslužbeno doznajemo, bazirati taktika istražitelja. Uz stezanje obruča, traži se pokajnik i netko tko će pod pritiskom popustiti. Osumnjičenike sad čeka ispitivanje u USKOK-u i odvođenje pred istražnog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo