pozvali ih na pregovore / Josipović i Matić nenajavljeno došli u posjet braniteljima ispred Ministarstva

Branitelji su predsjednika upoznali s konkretnim problemima na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa ministrom Matićem.

24.10.2014.
22:01
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović nenajavljeno je posjetio šator ispred Ministarstva branitelja, gdje branitelji prosvjeduju već peti dan tražeći smjenu ministra Predraga Matića. U njegovoj pratnji je bio i sam ministar.

Josipović je razgovarao s okupljenim braniteljima i pozvao ih da se vrate svojim kućama i ne ugrožavaju svoje zdravlje te da sjednu za stol za pregovore.

Branitelji su predsjednika upoznali s konkretnim problemima na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa ministrom Matićem.

Predsjednik je rekao kako razumije da svatko voli Hrvatsku na svoj način.

Iako su na susretu izbjegnuti incidenti, predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom "smjena ministra“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik i ministar su navratili nenajavljeno. Vidjeli su situaciju kakva je ovdje, razgovarali smo o problemima s kojima se susrećemo. Međutim, očito je da ministar Matić opet ne govori istinu. To je ono što nas najviše žalosti u svemu tome. Nakon pet dana što smo ovdje, očito je da ministar i dalje ide u svom pravu, znači, da ne govori istinu. Predsjednika smo upoznali s tim problemima. On je rekao da je spreman razgovarati i mi smo ga pozvali u utorak da dođe ovdje na okrugli stol. Ono što još trebam naglasiti, vidjeli su svi, predsjednik je ušao u šator sa ministrom, ništa im se nije dogodilo i izašli su van bez ikakvih problema", rekao je nakon predsjednikova posjeta Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Inače, predsjednik Republike Ivo Josipović, čiji poziv da dođu danas u 17,30 sati u njegov Ured branitelji nisu prihvatili nego su ga pozvali da dođe među njih u 18 sati, izrazio je nadu da će do sastanka u Uredu predsjednika RH ipak doći kad se za to steknu uvjeti.

"Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je u Ured predsjednika RH braniteljske udruge i njihove predstavnike danas u 17,30, ali oni nisu mogli prihvatiti poziv. Predsjednik Josipović se nada da će do sastanka u Uredu predsjednika RH ipak doći kad se za to steknu uvjeti", objavljeno je popodne u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata i jedan od organizatora prosvjeda branitelja ispred resornog Ministarstva Đuro Glogoški rekao je oko 18 sati kako nedolazak predsjednika države Ive Josipovića među njih znači da nije zainteresiran za tu populaciju stradalnika Domovinskog rata te svih hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo