prosvjed branitelja / Matićeve izjave razljutile Ružu Tomašić: 'Mora dati ostavku i ispričati se'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Matićeva neozbiljna argumentacija oko izbacivanja Hrvatske iz Europske unije zbog braniteljskih prosvjeda jedan je od odvratnijih pokušaja manipulacije građanima' rekla je Tomašić.

25.10.2014.
16:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić od ministra branitelja Predraga Matića traži ostavku i ispriku hrvatskoj javnosti, posebice hrvatskim braniteljima, zbog izjava danih u intervjuu "Večernjem listu".

"Najnovije izjave ministra Matića u tiskanom izdanju Večernjeg lista nažalost potvrđuju da se radi o samo jednom u nizu ministara u Vladi Zorana Milanovića koji misli da su on sam i neko njegovo zamišljeno poslanje važniji od života Hrvatica i Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je pokazao da je nedorastao dužnosti koju obnaša jer nije u stanju uspostaviti dijalog s braniteljima, a njegova neozbiljna argumentacija oko izbacivanja Hrvatske iz Europske unije zbog braniteljskih prosvjeda jedan je od odvratnijih pokušaja manipulacije građanima", ističe, kako je priopćeno iz HSP AS, Tomašić na svom Facebook profilu. Stoga Tomašić drži da ministar Matić mora podnijeti ostavku i ispričati se hrvatskoj javnosti, posebice hrvatskim braniteljima.

Ministar branitelja Predrag Matić je u intervjuu za današnji "Večernji list", odgovarajući na pitanje kako je doživio poruku kada su branitelji prelijepili ploču "Ministarstvo hrvatskih branitelja", rekao: "...mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz Europske unije, nego će biti izbačena. Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU, u diplomatskom zboru. Ljudi su zgroženi, konsternirani i zato sam proveo cijelu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im zadruge, drugo lice branitelja, ono vedro, svijetlo, optimistično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo