HLADNI RADIJATORI U 142 STANA / Vukovarci sutra zbog dugova ostaju bez grijanja

Vukovarci sutra ostaju bez grijanja. Hladni radijatori bit će u 142 stana te uredu Vukovarsko-srijemskog župana, jer gradski proizvođač toplinske energije ne može kupiti loživo ulje.

28.10.2014.
18:54
VOYO logo

Od sutra će vukovarski radijatori biti hladni. Stanari zgrade Dunav 1 i Dunav 2 obavijest o neisporuci toplinske energije dočekali su s nevjericom. 142 stana bez grijanja će ostati jer blokirana gradska tvrtka Tehnostan ne može kupiti loživo ulje.

"Ne možemo izvršiti uplatu u redovno ugovorenom roku, dali su ponudu da izvršimo avansno plaćanje po našoj narudžbi ili će nam jednostavno ustegnuti isporuku loživog ulja", rekao je direktor Tehnostana IvanKamerla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim stanara, bez grijanja će ostati i dio ureda Državne uprave, Županije, pa i sam župan.

Račun za loživo ulje platila bi Županija, ako bi tim iznosom mogla prebiti neke druge izdatke. No, Vukovaru treba trajnije rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su u ovom slučaju, moram tako reći, samo 140 stanova, što će se dogoditi kad bude njih nekoliko tisuća, to je ono pravo pitanje i ključna stvar koju moramo riješiti", rekao je gradonačelnik Vukovara IvanPenava

Tehnostan je blokiran s pet milijuna kuna. Zbog stalnih gubitaka, tvrtka je već podigla nekoliko kredita, no ostala je u minusu. S druge strane, država joj duguje osam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izlaza ne vidimo, zaista, kao da smo zaboravljeni. Vukovar je zaista jedna priča koju svi spominju samo kad treba, da dobiju neke poene, ali kad treba nešto učiniti, nitko ne obraća pažnju", kaže stanarka Cvjeta Nemet. 

Tehnostan nema ni za struju, zbog čega je jučer bez grijanja umalo ostao cijeli grad. Novi rok za plaćanje je 20. studeni, hoće li se Vukovarci ove zime smrzavati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo ostaviti građane bez grijanja, i grad Vukovar će tu napraviti sve što je u njegovoj moći, ali prvo moramo vidjeti da li će država pomoći i u kojoj mjeri", rekao je Penava. 

Neboderi uz Dunav simboli su povratka u Vukovar - bili su prvi na redu za obnovu, a sada su prvi u kojima će radijatori zbog nečije nebrige biti ugašeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike