zaražen još jedan liječnik / Iz bolnice puštena i druga bolničarka izliječena od ebole

Image
Foto: AP Images

Nakon njezinog izliječenja, u SAD-u je ostao samo jedan pacijent zaražen ebolom, liječnik Craig Spencer koji se liječi u izolaciji u jednoj bolnici u New Yorku.

28.10.2014.
21:34
AP Images
VOYO logo

Druga američka bolnička sestra izliječena od virusa ebole, kojim se zarazila dok je njegovala jednog Liberijca u bolnici u Dallasu, u utorak je izašla iz bolničkog centra u Atlanti.

"Amber Vinson je dozvoljen izlazak iz bolnice", rekao je dr. BruceRibner, pročelnik odjela za zarazne bolesti bolnice Emory, kamo je zaražena sestra bila prebačena 15. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njezinog izliječenja, u SAD-u je ostao samo jedan pacijent zaražen ebolom, liječnik CraigSpencer koji se liječi u izolaciji u jednoj bolnici u New Yorku.

Oboljenje bolničke sestre Vinson (29) izazvalo je zabrinutost u SAD jer je putovala zrakoplovom nakon što je Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) javila da ima blagu vrućicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CDC joj je to putovanje odobrio samo 24 sata prije nego što joj je dijagnosticirana ebola, a poslije je priznao da to nikako nije smio učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo