tri tisuće prekršaja / Turistički inspektori pregledali sve, od šanka do toaleta!

Turistička inspekcija od početka godine je utvrdila više od tri tisuće prekršaja. Najviše su u nadzoru bili u ugostiteljskim objektima i to tijekom turističke sezone na obali,ali posao još nije završen.

29.10.2014.
18:55
VOYO logo

Sezona je gotova, a inspektori i dalje u akciji. I pregledali su sve, od šanka, prostora za goste pa do toaleta, a upravo je tu u nadzoru prije dva tjedna bio problem.

"Današnjom kontrolom smo utvrdili da je objekt postupio po rješenju, odnosno da je vlasnik objekta ispravio utvrđene nedostatke koji su bili u sanitarnom čvoru", kazao je EdiKevo, turistički inspektor.

Vlasnici su tad dobili tisuću kuna kazne.

U prvih 9 mjeseci turistički su inspektori proveli više od 8 tisuća nadzora. U njih 66,5 posto nije bilo kršenja propisa, no u ostalim je naplaćeno gotovo 5 milijuna kuna kazni, a više od 1200 dobilo je prekršajne naloge.

"Najčešći prekršaji su vam neisticanje obavijesti da se može dati prigovor na kvalitetu usluge, neizdavanje računa, neisticanje cjenika", izjavio je Daglas Koraca (IDS), zamjenik ministra turizma.

Za manje prekršaje, posebice ako su napravljeni prvi put, smatraju ugostitelji inspektori bi trebali biti blaži. Ugostitelji tvrde da su najizloženiji inspekcijama, pozdravljaju uvođenje reda, ali smatraju da treba stati na kraj nelegalnoj konkurenciji.

"Najveći problem je što se ne nadgledaju nelegalna konkurencija, objekti koji nisu registrirani, oni su ti koji oduzimaju posao, a njih se slabo i nikako ne nadzire", izjavio je TončiGlavina, potpredsjednik Hrvatske interesne udruge ugostitelja.

Najveći broj nadzora napravljen je u sezoni, inspektori sad imaju manje posla, ali vlasnici ugostiteljskih objekata i dalje su pod povećalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo