MILANOVIĆ NIJE ZABORAVIO / 'Neki povjerenici Europske komisije znali su si dopuštati svašta!'

Image
Foto: RTL

'Zakon mora biti isti prema svima bez obzira tko je kome bio kum, tko je kome bio savjetnik i tko je koga '91 povukao iz UDBA-e', komentirao je Milanović prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji.

30.10.2014.
11:42
RTL
VOYO logo

Na sjednici Vlade bilo je riječi i o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije. Prijedloge izmjena možete pročitati OVDJE.

"Bitno je samo da ovog puta ne dođemo u bilo kakvu vrstu sraza s Europskom komisijom kao prije godinu dana kada su si povjerenici dozvoljavali svašta", komentirao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ću se u EU da se taj nalog primjenjuje na isti način u svim državama jer to sada nije tako. Zakon mora biti isti prema svima bez obzira tko je kome bio kum, tko je kome bio savjetnik i tko je koga '91 povukao iz UDBA-e, a znamo tko je to radio. Mi smo na samom početku vidjeli kako je to različito i kod nas jer jedan sud u Hrvatskoj taj zakon primjenjuje na jedan način, a drugi u Njemačkoj na drugi način.To stvara pravnu nesigurnost, a pravna sigurnost treba čak i onima koji su nesumnjivo zaslužili mjesto u zatvoru", dodao je premijer.

"Ne mogu prihvatiti da su Austrija i Njemačka demokratskije od nas, mogu prihvatiti da su bogatije od nas, još neko vrijeme...", pomalo u šali naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sreća u nesreći da je to bolest koja se prenosi samo tjelesnim tekućinama'

Ministar Ivan Vrdoljak je kazao da se za Imunološki zavod javilo osam potencijalnih strateških partnera, a prikupljanje ponuda se nastavlja. Hrvatska će državama zapadne Afrike pomoći sa 300 tisuća kuna za borbu protiv ebole. Ministar Varga je kazao da je Hrvatska u potpunosti spremna za pojavu ebole.

"To je bila prva tema i na zadnjem Europskom vijeću, problem je i čini se dosta po tom pitanju iako možda ne dovoljno, najbolji način je povećanje razine svijesti i edukacija", izjavio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kulturološke navike, 7 tisuća ljudi je nažalost umrlo, no realno to ne predstavlja izravnu prijetnju zapadnoj Europi zbog potpuno druge razine sanitacije, to je opasno, ali ako se samo glave slože, nema problema", dodao je hrvatski premijer.

"Sreća u nesreći je da je to bolest koja se prenosi samo tjelesnim tekućinama", kazao je, što nije točno. Naime, ebola se prenosi tjelesnim tekućinama i ne nužno kontaktom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo