NAMJERNO POSLAO PRIOPĆENJE / Šešelj opet provocira: 'Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak'

Image
Foto: AP Images

U intervjuu za Srnu, koji su prenijeli srbiijanski mediji, Vojislav Šešelj je rekao kako ga nije briga za uzbuđenja u hrvatskoj javnosti i politici koje je izazvalo njegovo priopćenje o Vukovaru

21.11.2014.
13:12
AP Images
VOYO logo

Vojislav Šešelj kaže da je sporno priopćenje, u kojem je četnicima "čestitao dan oslobođenja srpskog Vukovara", namjerno poslao samo hrvatskim medijima dodavši da su se "Hrvati zaletjeli kao som na durdubak".

"To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i što sad", kaže Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor o Šešelju: 'Hrvatska je američko-berlinsko-briselska pudlica'

Vođa srbijanskih radikala kaže da njegov povratak i politički istupi čak "pomažu predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića", a za ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić navodi da je njegov "najdraži hrvatski političar".

Iako jeVesna Pusićuputila diplomatsku sućut Srbiji zbog Šešeljeva povratka, on navodi da ima posebne simpatije prema hrvatskoj ministrici vanjskih poslova jer je zna još iz disidentskih dana i poštuje je zbog "njezinog obiteljskog (četničkog) pedigrea s majčine strane", opet je provocirao Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratni zločinac je u intervjuu još rekao da se "ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Haag". Najavljuje i da će tužiti Haški sud koji mu je uskratio 12 godina normalnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo