pogođen new york / Snježna oluja neviđenih razmjera: Stradalo 13 osoba

Image
Foto: AP Images

Dvije starije osobe smrtno su stradale dok su ih spasioci evakuirali iz kuće, čiji se krov gotovo urušio od težine snijega, a 50-godišnjak je pronađen mrtav u automobilu.

21.11.2014.
18:10
AP Images
VOYO logo

Broj smrtno stradalih od posljedica snježne oluje koja je pogodila sjeveroistok Sjedinjenih Država u petak se povećao na 13 osoba, izvijestile su vlasti koje strahuju da će nakon otapanja obilnih snježnih padalina uslijediti poplave.

Dvije starije osobe smrtno su stradale dok su ih spasioci evakuirali iz kuće, čiji se krov gotovo urušio od težine snijega, a 50-godišnjak je pronađen mrtav u automobilu, rekao je u petak dužnosnik okruga Erie, Mark Poloncarz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od utorka je u sjeveroistočnom dijelu SAD-a palo više od 1,80 m snijega, što je više nego što u tom dijelu Amerike padne u godinu dana. Gradonačelnik Buffala, Byron Brown, kazao je da je iz grada već odvezeno oko 30.000 tona snijega, što je oko 1.500 kamiona.

Unatoč poboljšanju vremenskih prilika i stanja na cestama nekim je prometnicama u petak vožnja i dalje zabranjena, a vlasti i dalje pozivaju stanovništvo da ostane kod kuće te da poštuje poziv na zabranu prometovanja kako bi se u potpunosti očistile sve ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognostičari najavljuju da će tijekom vikenda temperature narasti sa sadašnjih -2 Celzijeva stupnja na 11 u subotu, odnosno 15,5 u nedjelju, zbog čega vlasti strahuju od poplava.

Među smrtno stradalim osobama većinom su ljudi koji su stradali od srčanog udara, čisteći snijeg pred kućama ili s automobila, a dvije su osobe umrle od pothlađenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo