OBEZVLAŠĆENI GRADONAČELNIK / Evo kako je Bandić proveo rođendanski dan

I dok se provjerava je li Milan Bandić u sukobu interesa zbog svog odvjetnika Marijana Hanžekovića koji mu je uplatio milijunsku jamčevinu, zagrebački gradonačelnik rođendanski je dan, i dalje bez izjava, započeo kupovinom na tržnici Dolac. Istodobno, s druge zagrebačke tržnice, one Trešnjevačke, njegova zamjenica Sandra Švaljek, poručuje da on ne utječe na njezine gradonačelničke odluke.

22.11.2014.
18:42
VOYO logo

Centar Zagreba, jutros, prepun zanimljivosti. Od glumačkih ikona na špici, finskog Djeda Mraza i egipatskog faraona do - obezvlašćenog gradonačelnika u kupovini namirnica za svoj rođendanski ručak i izbjegavanju novinara. 

Kavu Bandić smije popiti sa svojom zamjenicom, ali još nije, a iako je jučer nakon sudskog rješenja u potpunosti preuzela njegove ovlasti, nije za nju imao nikakvu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ona u Bandićevu stilu obilazi sve više otvaranja i rezanja vrpci i sigurna je da gradonačelnik koji to nije - neće utjecati na njene odluke. Uskoro slijede neke vrlo važne, poput one o gradnji 300 milijuna eura vrijedne spalionice ili ukidanju milijunske gradske pomoći Dinamu i Ciboni.

"Ja odlučujem u ovom trenutku kao gradonačelnik. Što se tiče gradonačelnika, on se najvjerojatnije u ovom trenutku bavi svojom obranom i ne vidim načina kako bi utjecao na odluke koje donosim", kaže SandraŠvaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, moć i sljedbenike koje je stvorio u svojoj 14-godišnjoj vladavini – teško će preko noći preuzeti njegova zamjenica – poručuje bivši Bandićev protukandidat za  mjesto gradonačelnika. Ipak smatra da je Bandić premudar da ugrozi uvjete svoje jamčevine.

"Neće se on htjeti uplitati u to zbog toga što to donosi rizik. Sasvim je sigurno da iza nje ne stoje poluge popularnosti, odnosno ta podrška, bilo medija ili gradskih slojeva koju je Milan Bandić imao", kaže JosipKregar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad na relaciji Švaljek - Bandić nema većih problema iako se jedan počeo nazirati. Zamjenica gradonačelnika želi raspisati javni natječaj za novog šefa Holdinga nakon ostavke SlobodanaLjubičića, no u tome nema podršku pročelnika koje je postavio Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo