spas u izvozu / Dok kriza jede slabe, oni 'poduzetni' rastu iz godine u godinu!

Podrška izvozu - i tu nema zezanja! Riječi su kojima je premijer Milanović stao uz hrvatske izvoznike na njihovoj 13. konferenciji, koju organizira HBOR. I Milanović i njegov potpredsjednik Branko Grčić, unatoč 6-godišnjoj recesiji, puni su optimizma i bolje dane očekuju upravo zahvaljujući rastu izvoza.

24.11.2014.
18:40
VOYO logo

Riječki farmaceuti vuku hrvatski izvoz snažno naprijed. Dok kriza jede slabe oni rastu iz godine u godinu. Vlasnik tvrtke kaže da pravi boom u Hrvatskoj nije moguć. Treba hrabro izaći na svjetsko tržište i riskirati.

"Vidite mi smo u 6 godina krize unatoč toj krizi udvostručili svoje prihode upravo zahvaljujući izvozu. Investiramo zapošljavamo zahvaljujući izvozu. Znači može se. To da bi država mogla bit jeftinija i naša konkuretnost bi bila puno veća kad bi porezna presija bila manja", izjavio je IvoUsmiani, predsjednik uprave Jadran Galenski Laboratorij.

'Očekivanja hrvatskih građana su nestala i to je najgora stvar'

I premijer ZoranMilanović izvoz stavlja na prvo mjesto ekonomskih prioriteta Vlade.

"Podrška izvozu jer tu nema zezanja. Prije godinu dana sam rekao da imam lošu vijest za pesimiste, da će bit bolje i naravno kad to kažete u krizi da se od toga onda radi šala. Međutim godinu i nešto dana kasnije neke stvari jesu bolje - hrvatski izvoz raste", kazao je premijer.

I doista raste. Ne toliko da zbog njega naraste i BDP ali ide na gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image



U prvih devet mjeseci 2014 izvezli smo 57,6 milijardi kuna robe što je rast izvoza u odnosu na prošlu godinu od 9,6 posto - potpredsjednik Vlade poručuje da je izvoz jaka podloga za njegov glavni politički trade-mark-čisti optimizam!

"Neki poduzetnici u ovoj godini su utrostručili svoj izvoz i to je zaista nešto što moramo promovirati svaki dan u onim vremenima kada nedostaje optimizma i nade da se doista može prevladati ta šestogodišnja kriza", poručuje potpredsjednik Vlade BrankoGrčić.

Optimističan je i u iščekivanju petka i objave kretanja BDP-a u ljetnom kvartalu. Analitičari očekuju pad BDP-a u trećem kvartalu od 0,4 do 1 posto.

"Nezahvalno je sada procjenjivati a ja se samo nadam da će stopa pada koju smo imali u prva dva kvartala sada biti nešto manja jer ipka je to treći kvartal vrijeme turističke sezone", dodaje Grčić.

Dok Grčić očekuje bolje brojke premijer poručuje da je najgore kada društvo ne očekuje ništa i postane statično.Zato se nada blagostanju o kakvom starije generacije čeznutljivo pričaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo