oprezno u prometu / Velike razlike u temperaturama: Sutra nam stižu prve pahulje

U geografski maloj Hrvatskoj velike temperaturne razlike. U unutrašnjosti je ujutro bilo tek nešto nešto više od nule, a u Dubrovniku su se kupali u moru. Negdje između, u Lici i Gorskom Kotaru za sutra se najavljuje prvi veći snijeg.

25.11.2014.
19:31
VOYO logo

Zima se još uvijek nije ni približila jugu Hrvatske. U Dubrovniku se još poneki kupaju u moru.

Razlike između unutrašnjosti i Jadrana danas su posebno izražene. Više od 15 stupnjeva u prosjeku temperature su različite u Splitu, Hvaru i Dubrovniku, u odnosu na Zagreb, Varaždin i primjerice Delnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se Dubrovčani kupaju i uživaju na toplom zraku, u Lici i Gorskom kotaru očekuje se snijeg. U ostatku zemlje, uglavnom kišovito.

"Sutra kišovitije. U Lici i Gorskom kotaru prema kraju dana, kako će biti sve hladnije, moglo bi biti susnježice i snijega. Ne možemo isključiti ni mogućnost smrzavanja tla i stvaranja takozvane opasne poledice", najavila je RTL-ova meteorologinja Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK je izdao upozorenja za vozače koji će se kretati tim dijelom zemlje. U ostatku unutrašnjosti također bi moglo biti problema u prometu.

"Očekujemo maglu kao što je bila i danas na cestama u unutrašnjosti. Pozivamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", istaknuo je Alan Pajnić iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači još od 15. studenog imaju obvezu korištenja zimske opreme na automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo