trebao se naći s premijerima / Zoran Milanović zbog Šešelja otkazao sastanak u Beogradu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Premijer Milanović je odlučio da ne ide u Srbiju zbog trenutačne situacije. Naravno, puštanje Vojislava Šešelja iz haškog pritvora, a posebice njegove izjave nakon puštanja, samo su doprinijele takvoj odluci predsjednika Vlade Republike Hrvatske, rekao je izvor za Večernji list.

28.11.2014.
8:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zoran Milanović otkazao je put u Beograd, gdje je imao zakazan sastanak 16 predsjednika vlada država srednje i istočne Europe s kineskim premijerom Lijom Keqiangom.

Večernji list dobio je potvrdu odustajanja od posjeta, kao i razloge takve odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer Milanović je odlučio da ne ide u Srbiju zbog trenutačne situacije. Naravno, puštanje Vojislava Šešelja iz haškog pritvora, a posebice njegove izjave nakon puštanja, samo su doprinijele takvoj odluci predsjednika Vlade Republike Hrvatske. U ovakvoj situaciji bilo bi doista bespredmetno ići u Beograd", rekao je pouzdani izvor Večernjem listu.

Na pitanje je li, bez obzira na 'slučaj Šešelj', pametno ne otputovati na sastanak 16 europskih premijera, izvor je dodao: "Okolnosti u Srbiji uvjetovale su, razumije se, ovakvu odluku. Ali dugoročno nedolazak premijera Milanovića u Beograd ne bi trebao narušiti odnose između Hrvatske i Srbije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo