'Nemojte podvaljivati!' / Evo što je bivši ministar Slavko Linić rekao o slučaju Sinovčić

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar Slavko Linić poručio je, na optužbe o nezakonitostima u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, da su sve predstečajne nagodbe bile u skladu sa zakonom.

2.12.2014.
16:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Boris Lalovac nije u utorak želio komentirati uhićenje Rene Sinovčića i još sedam osoba u Zadru, poručivši kako ne komentira istrage u tijeku.

"Ne bih to komentirao, to su istrage su u tijeku", rekao je Lalovac novinarima u Saboru, napomenuvši da je informaciju o uhićenjima doznao iz medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

Na opasku da je njegovo Ministarstvo odobrilo spornu privatizaciju NK Zadar, Lalovac je odgovorio kako je za to zaduženo povjerenstvo donijelo odluku u skladu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo je radilo zakonito, nije moglo donijeti drugačiju odluku jer nije imalo takve zakonske mogućnosti, nije imalo dokumente, ali je sumnjalo i tu sumnju je proslijedilo državnom odvjetništvu", tumači Lalovac.

Bivši ministar Slavko Linić poručio je, pak, da o Sinovčiću ne zna ništa, a novinare je uputio da o radu Porezne uprave pitaju Lalovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Zadru uhićen Reno Sinovčić!

Na optužbe o nezakonitostima u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, Linić je uzvratio da su sve predstečajne nagodbe bile u skladu sa zakonom te da se država kao vjerovnik uvijek mogla izjasniti prihvaća li ili ne prihvaća nagodbu.

Na opasku da je čak i šefica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji upozorila da su se u toj predstečajnoj nagodbi pojavili fiktivni vjerovnici te da ima posla za istražna tijela, Linić je uzvratio da bi Porezna uprava, da je tomu tako, odbila predstečajnu nagodbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Porezna uprava imala mišljenje da ne treba, ne bi sudjelovala u nagodbi, a je li država sudjelovala, pitajte sadašnjeg ministra, nemojte podvaljivati. Da je gospođa imala to mišljenje, ne bi bilo nagodbe od strane države", tvrdi Linić.

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo