REAKCIJE NA VIJEST DANA / Sinovčićevo uhićenje na Kalelargi nije izazvalo iznenađenje

Uhićen je šef NK Zadar i vlasnik VOX-a Reno Sinovčić zbog malverzacija u klubu i na televiziji. Istražitelji PNUSKOK-a cijeli dan vrše pretres, a mi vam donosimo reakcije na uhićenje ovog kontroverznog poduzetnika!

2.12.2014.
18:20
VOYO logo

U Zadru ga se godinama povezivalo s podzemljem, no optužbe su ostajale mrtvo slovo na papiru. Niti jedna sumnja dosad nije došla ovako daleko. No, Sinovčićevo uhićenje na Kalelargi i nije izazvalo iznenađenje.

Jedan od najmoćnijih ljudi u Zadru, kako je i sam rekao, obogatio se još prije '90. prodajom ribe. Uz ribogojilište i zaštitarsku tvrtku, tvrdilo se i da je zarađivao i na nekretninama, mimo zakona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisnog vijećnika u zadarskom vijeću s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom povezivalo se u aferi Hypo o navodnom pranju novca. Jedna od posljednjih optužbi uz koju ga se veže ona je otprije mjesec i pol, kad ga je gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač povezao s bombom u svom dvorištu.

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije isključeno da je to Pupić napravio sam radi svoje promocije. Tako da u biti ne mogu ništa reći nego da je čovik bolestan", rekao je svojevremeno Reno Sinovčić.

Posljednji je put priveden 2010. uz optužbu da je prijetio svjedoku koji je njegova suradnika teretio za pokušaj reketarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost ga ipak najviše poznaje po nogometu. Bivši nogometni sudac dugo je vezan sa zadarskim prvoligašem. Godine 2010. bio je i svjedok u aferi Ofsajd.

"Razgovarali smo korektno, reka sam vam da su me pitali znam li nešto o tome. Rekao sam im da sam znao, ja bih to prijavio", izjavio je u lipnju 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je najveći pojedinačni dioničar kluba sa začelja ljestvice. Nije mu pomoglo ni dovođenje trenera svih trenera, koji ne skriva šok uhićenjem šefa za čiju je jamčevinu spreman založiti svoju imovinu. O njemu ima samo lijepe riječi.

"Mirotvorac, on je jedan tako human čovjek! Uvjeravam vas, a to će vrijeme pokazati, da Reno Sinovčić je nevin", kazao je Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I njegov suradnik iz Skupštine kluba uvjeren je da Sinovčić nevin.

"Apsolutno vjerujem! Inače da nije Reno Sinovčić tako plemenit čovjek ne bi s njim surađivao", istaknuo je predsjednik Skupštine NK Zadra Josip Bepo Bajlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je Sinovčić istaknutu ulogu i 2010. u borbi za Rusanovu. Na strani kandidata Igora Štimca pokazao je kratak fitilj kad je napao navodno nelegalnog delegata.

Sa Zdravkom Mamićem javno nije bio u dobrim odnosima i to nije krio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad državna tijela progona ili suđenja počnu raditi svoj posao ili rade svoj posao, pa je to onda i vidljivo, političari tada trebaju šutjeti, a prije govoriti kao što smo i činili", dodala je SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović.

O onome o čemu su u kuloarima dugo pričali mnogi, sad će i to pred istražiteljima morati pričati i on sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo