dan nakon uhićenja / Glavna tema na Kalelargi: Zadrani pričaju samo o Sinovčiću

Reni Sinovčiću i još sedmero uhićenih jučer u Zadru određen je jednomjesečni pritvor i odbijena jamčevina. Sinovčić je ponudio čak 10 milijuna kuna u kešu, no ni to ga nije spasilo od Remetinca. Sinovčićevo uhićenje i danas je glavna tema razgovora u Zadru.

3.12.2014.
18:35
VOYO logo

Uhićenje Rene Sinovčića za mnoge je Zadrane bilo kao grom iz vedra neba. Dan poslije, Sinovčić je i da dalje top tema na Kalelargi.

"Neka istina dođe svugdje i na svakom mjestu", kaže Senka iz Zadra.

"Kao čovjek koji voli ovaj grad i koji razmišlja, mislim da je više negativan, nego pozitivan", kaže Zadranin Marko.

"Reno je moj prijatelj, ne bi htio ništa ružno", kaže Rade iz Zadra.

Prvi čovjek Grada, Božidar Kalmeta, je oko vrućeg uhićenja bivšeg stranačkog kolege rezerviran.

"Ne mogu i ne želim i nemam šta o tome reći. Dakle, ne znam o tome ništa. Vjerujem naravno u pravnu državu, uvijek sam vjerovao i uvijek ću vjerovati", kaže Kalmeta.

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekada šef zadarske krim policije, sada SDP-ov gradski vijećnik, Antun Novoselović, više je puta javno pitao kako NK Zadar može biti vjerovnik tvrtke VOX, ali i upozoravao kako Grad uplaćuje novac klubu, a Sinovčić na temelju fiktivnih dugovanja uzima klupski novac.

"Sedam milijuna kuna je doznačeno Renu Sinovčiću kao fizičkoj osobi, a 10 milijuma, nešto malo više od 10 milijuna, doznačeno je tvrtkama u njegovom vlasništvu. To je znači živi novac, keš, koji je otišao na njegove privatne račune i njegovih tvrtki", kaže Novoselović.

I za drugog najžešćeg protivnika Rene Sinovčića - klupko se konačno počelo razmotavati.

"Ja bih rekao da ova policijska akcija, analizirajući malo, ima svoju glavu i rep, i da se tu ide po redu. Vjerujem da uhićenje Rena Sinovčića neće biti zadnje uhićenje u gradu Zadru. Čini mi se da se vodi jedna opsežna istraga koja će rezultirati novim uhićenjima", kaže gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač.

Strelice s istih adresa odapinju se i prema zadarskoj gradskoj upravi i gradonačelniku. No, Kalmeta se pravda da preoblikovanje NK Zadar nije dovršeno, da se radi po modelu koji je predložio ministar financija Boris Lalovac koji je tada bio čelnik Povjerenstva za preoblikovanje sportskih klubova. Sve ostalo drži podmetanjem.

"Neki oporbeni političari, svi praktički u Zadru, a neki vladajući, na državnoj razini, žele napraviti od Zadra grad slučaj. Hoće napraviti od Zadra grad mraka, hoće napraviti od Zadra ne znam što. To jednostavno nije točno. Ja kao gradonačelnik se s tim ne slažem. U svakom gradu ima i ovoga i onoga", rekao je Kalmeta.

A pod lupom USKOK-a je i sam Kalmeta. Njegova žalba na proširenje istrage u slučaju Remorker je odbijena.

"Ako hoćete, ja volim da je odbijena pa neka se napravi istraga, to oko mene, pa neka se jednom vidi što je, a šta nije", kaže Kalmeta.

A poziv za razgovor s istražiteljima će sigurno stići - čim se gužva u USKOK-u malo stiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo