kolinda oplela po josipoviću / 'Josipović u pet godina nije učinio ništa, do kad ćemo čekati?'

'Gledajte, u 5 godina nije učinio apsolutno ništa, obećavao je neku novu pravednost, pa ne možemo, do kad cemo čekati? Ja sam osoba koja će raditi prvog teenutka, prvu sekundu, ne trebaju bam nekakve floskule, treba raditi', oštra je bila Grabar Kitarović.

8.12.2014.
18:05
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a KolindaGrabarKitarović gostovala je danas u mjestu Krivi Put pored Senja kako bi se poklonila onima koji su dali život i zdravlje za nezavisnu Hrvatsku.

Kada su je upitali o programu njenog protivnika, IveJospovića, ona je odgovorila:  "Ništa novo. Sve što je govorio posljednjih mjeseci, taj program nema veze s realnošću, već viđeno, sve što smo već čuli, sve se temelji na floskulama. Nama ne trebaju promjene Ustava, ni druga republika, znamo sto su temelji Hrvatske i znamo koji su problemi. 90 posto ljudi u Hrvatskoj će vam reći da su im problemi gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo, odlazak mladih... I zbog toga se moj program temelji upravo na tome, na stvarnosti i realnosti, na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti, nacionalnoj sigurnosti, vladavini prava i međunarodnom ugledu Hrvatske, diplomaciji koja mora biti u službi gospodarstva".

Josipović: Koji to ugledni europski političar udara šakom o stol?

Josipović kaže da mu treba još jedan mandat da bi se provela pravednost?

"Gledajte, u 5 godina nije učinio apsolutno ništa, obećavao je neku novu pravednost, pa ne možemo, do kad cemo čekati? Ja sam osoba koja će raditi prvog teenutka, prvu sekundu, ne trebaju bam nekakve floskule, treba raditi", oštra je bila Grabar Kitarović.

Aktualni predsjednik rekao je i da nije primjereno da predsjednik udara šakom u stol, aludirajući na njenu izjavu.

"Tko je rekao da nije primjereno, uvijek postoji vrijeme i mjesto za sve. Poznata sam kao osoba koja ne voli sukobe, koja će učiniti sve kako bi se stvari razriješile bez sukoba, ali ako u nekom trenutku treba prekinuti, ako Vlada ne uspijeva ni na koji način prekinuti ovu agoniju u kojoj se nalazimo, onda mora otići i raspisati prijevremene izbore. A to, ta sintagma lupanje šakom o stol - to je zapravo simbolika hrabrosti i odlučnosti kojom želim krenuti u taj mandat, a ne šutjeti i stajati po strani i brinuti o vlastito rejtingu, a ne o rejtingu zemlje", obranila se Grabar Kitarović.

Josipović je izjavio i da bivši predsjednik RH Franjo Tuđman nikad nije odnio kninsku zastavu nego je samo poljubio, ponovno aludirajući na Kolindin čin. Ovako se ona obranila:

"Pa to ne razumijem uopće, u čemu je problem, zastava koja ionako odlazi jer je oštećena i skida se s kninske tvrđave - poklonit je nekome. Meni je zastava svetinja, a ne suvenir. Voljela bih da svaki hrvatski državljanin, uključujući i Josipovića ima kod kuće hrvatsku zastavu i da je s ponosom razvija na državne blagdane i u bilo kojem trenutku. A što se tiče Josipovića, ja sam svjedočila kad je on primio na poklon američku zastavu koja se vijorila na američkom kongresu koju su mu poklonili kongresnici. Prema tome, u čemu je problem? Zastava je simbol državnosti i mislim da je čast poklanjati je i primati na poklon".

Što se tiče financiranja kampanje HDZ-ove kandidatkinje, upitana je koliko je dosad prikupljeno na njenom računu i na donatorskoj večeri, na što je odgovorila:

"Što se tiče donatorske večeri, ne mogu vam reći točne podatke. Negdje će ići do milijun kuna, mislim da je negdje trenutno oko 800.000. Što se tiče svih financijskih podataka, tu ćemo biti vrlo transparentni i davat ćemo vam ih na vidjelo na vrijeme. Normalno, idemo do maksimuma, ali to ne znači da ćemo potrošiti maksimum jer kao što sam rekla, želimo biti skromni i potrošiti što je moguće manje u skladu s gospodarskim stanjem u Hrvatskoj.

Odričete li se državnotvornosti, s obzirom da je Josipović tumačio da u svom Ustavu izbacujete antifašizam?

"To apsolutno nije točno, Ustav je takav kakav je, ja ga ne želim mijenjati, on je taj koji to želi, ali molim vas, nemojmo izjednačavati antifašizam s komunizmom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo