POMOĆ najpotrebitijima / Bravo, Hrvatska! Prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna za djecu!

Image
Foto: RTL

Jedna od najpoznatijih humanitarnih udruga - “RTL pomaže djeci” i ove je, osme godine za redom, organizirala svima znanu kampanju pod nazivom “Budi mi prijatelj”. U studiju 4 Jadran filma, u dva i pol sata, koliko je trajala emisija, telefonskim pozivima prikupljeno je više od 1,7 milijuna kuna!

16.12.2014.
20:00
RTL
VOYO logo

Hrvatska i njezini građani dokazali su da su veliki prijatelji! Ove je godine prikupljeno dovoljno sredstava za pomoći boljem i kvalitetnijem životu čak 5000 djece.

Broj telefona 060 9007 zasigurno je bio jedan od najpozivanijih u zemlji, a telefon je zazvonio više od 200 000 puta i tako pomogao svima kojima je akcija bila namijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz voditeljicu Antoniju Blaće, kumove projekata  Doris Pinčić Rogoznicu, Filipa Juričića i Miroslava Škoru  nastupili su i poznati gosti kao što su Oliver Dragojević, Psihomodo Pop, Goran Karan, Lea Dekleva, Miroslav Škoro ali i Ksenija Urličić te mnogi drugi, a svi su oni, svaki na svoj način, što pjesmom, što pričom, doprinijeli da humanitarna akcija bude još uspješnija.

Oliver Dragojević prošle je godine bio kum Udruzi Sveti Bartolomej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad dođeš u takvu jednu udrugu, koja brine o toj dječici, bio sam počašćen. Vidio sam u njihovim očima da im treba trenutak sreće, pa smo skupa zapjevali, družili se, smijali se... Ja sam tog trenutka bio ponosan i zadovoljan. I vidio sam trenutak te njihove sreće pa sam se sjetio da treba biti dobar čovjek i uvijek pomagati", rekao je Oliver. 

"Ja vjerujem u ovu Udrugu, vjerujem u RTL i u ovaj narod koji uvijek pomogne kad treba. Barem smo u tome složni uvijek", izjavila je Lea Dekleva.

Kada je u proljeće ove godine strašna katastrofa zadesila istočnu Slavoniju, Udruga RTL pomaže djeci je uz pomoć brojnih partnera pomogla obnoviti Osnovnu školu Antuna i Stjepana Radića u Gunji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



"Dali smo sve od sebe. To je bio jedan izniman projekt. Kada vidite snimke iz Gunje od proljeća ove godine, ne možete ne napraviti sve u svojoj moći da prije svega toj djeci ne pomognete, da se u ovom konkretnom primjeru vrate u svoje školske klupe. Zahvaljujem na pomoći svim partnerima koji su nam pomogli. Uloženo je puno snage, energije, ali i volje i sredstava nije nedostajalo jer smo svi osjećali potrebu da pomognemo, i to smo i učinili", rekao je Ivan Lovreček, član nadzornog odbora RTL pomaže djeci i zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

"Odaziv je bio odličan, nismo čak trebali ni zvati, mnogi su sami nudili pomoć", rekao je Lovreček.

"Sjećam se tog dana kada se Gunja dogodila, ako to tako mogu reći, reagirali smo istog trenutka i jedan šleper, ako se ne varam, je drugo jutro iz Zagreba otišao u Centar Crvenog križa u Vinkovce. Tu su partneri pokazali zaista jedno veliko srce za djecu i zahvaljujem se svima, i u RTL-u jer smo i mi kao tvrtka vjerujem odlično reagirali, ali i partnerima s kojima smo pomogli Gunji i njezinim stanovnicima", kaže Lovreček.

Pozivni centar bio je prepun osoba iz javnog života koji su imali pune ruke posla, a na telefonima su se izmijenjivali Anica Kovač, Ksenija Urličić, Matija Vuica, Tarik Filipović, David Skoko, Ornela Vištica, Tomislav Jelinčić, Edita Misirić, Barbara Nola, Igor Bobić, Ana Begić… samo su neka od imena koji su sjedili su u pozivnom centru odakle su odgovarali na pozive gledatelja diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva i pol sata, koliko je trajala emisija, prikupljeno je preko 1,7 milijuna kuna. Osim što su građani Hrvatske razveselili mališane kojima je uistinu potrebna njihova novčana pomoć, razgalili su i srca svih gostiju svojim pozivima i lijepim porukama.

I osmu godinu za redom, Hrvatska je pokazala da je veliki prijatelj!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo