SVE ISPOČETKA / Horvatinčić zbog pomorske nesreće ponovno u sudnici

Zagrebački građevinski poduzetnik Tomo Horvatinčić nakon više od godinu dana ponovno se vratio u sudnicu. Suđenje za pomorsku nesreću, u kojoj je 2011. poginuo bračni par iz Italije, počelo je ispočetka na Županijskom sudu u Šibeniku. Horvatinčiću zbog izazivanja nesreće prijeti kazna od 6 mjeseci do pet godina zatvora.

19.12.2014.
18:26
VOYO logo

Tri i pol godine nakon teške pomorske nesreće u blizini Primoštena, suđenje TomiHorvatinčiću krenulo je ispočetka.

Prvo suđenje nije se moglo nastaviti jer su i Horvatinčić i sutkinja bolovali više od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskorištavam ovu priliku da još jedanput iskažem sućut obiteljima poginulih. Htio sam umanjiti posljedice nesreće, ali tu nisam naišao na razumijevanje", rekao je Horvatinčić.

Horvatinčić je optužen da je svojim gliserom skrivio nesreću u kojoj je poginuo bračni par iz Italije koji su se nalazili na jedrilici. Medicinske vještakinje lani nisu potvrdile uvjeravanja obrane da je razlog nesreće Horvatinčićevo padanje u nesvijest. Danas kažu - moguće je.

"Neurologinja koja je na temelju egzaktnih podataka utvrdila da je konkretnog dana, krtičnog dana, kad se desilo ovo, postojala mogućnost nastupa takozvane sinkope i da to proizlazi iz medicinske dokumentacije", izjavio je njegov odvjetnik VeljkoMiljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana najavljuje još jedan dokazni preokret i na sljedeće ročište poziva novog prometnog vještaka. On bi trebao pobiti mišljenje stručnjaka da je Horvatinčić ipak imao dovoljno vremena da nesereću spriječi.

"Obrati su se evo i danas dešavali u odnosu na ovo. Vidjet ćemo, idući puta bi trebali biti svi vještaci ponovno saslušani. Hoće li svatko ostati kod svoga ili se pokušati uskladiti ili će trebati izvršiti još jedno vještačenje - to vam ni ja ni sud u ovom času ne možemo predvidjeti", rekao je odvjetnik BrankoBaica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suđenju Horvatinčiću i ranije je bilo predomišljanja u zadnji tren. Njemački nautičar KlausFuchs, koji je prvi stigao na mjesto nesreće, najprije je govorio da Horvatinčić nije htio pomoći žrtvama, pa je i on preokrenuo priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo