NASTAVLJA SE RAT / Čermak odgovorio: 'Vrdoljak je sam sa sobom u sukobu u svojoj glavi!'

Dva dana nakon što je akcija 'Oktan' pokazala manjkavosti goriva koje prodaje Crodux, nastavlja se užarena atmosfera između ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i vlasnika Croduxa, umirovljenog generala Ivana Čermaka. Dok Vrdoljak tvrdi da osobni sukob postoji samo u nečijoj glavi, prozvani Čermak opovrgava valjanost analiza i odgovara: 'On je u sukobu sa samim sobom'.

20.12.2014.
18:47
VOYO logo

Akcija 'Oktan' nastavila se visokooktanskim tenzijama između ministra gospodarstva koji je analizu goriva naručio i vlasnika Croduxa, na čijim su crpkama pronađene nepravilnosti.

Na najavu Čermakove tužbe Vrdoljak je odgovorio: "Ja želim da moji građani imaju kvalitetno gorivo i zato smo krenuli u tu akciju. A sve ostalo je nalaz akreditiranog laboratorija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čermak uzvraća udarac: Ministra Vrdoljaka nazvao Eliotom Nessom

'Tužit ću ministarstvo i tražiti naknadu štete!'

Ove su benzinske postaje prodavale nekvalitetno gorivo

Vlada objavila kompletne rezultate akcije 'Oktan'

Upravo tu ministrovu tvrdnju Čermak oporvgava i tvrdi da Zavod za ispitivanje kvalitete, koji je na testu srušio zimsku kvalitetu njegovog dizela na tri postaje, nije kvalificiran za takve analize.

"Zaista ne želim polemizirati s Vrdoljakom koji opet ne govori istinu. Agencija koja je radila analizu nije akreditirana za uzorkovanje nafte i naftnih derivata, po HRN normi", rekao je Čermak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni general i aktivni biznismen još dan prije rekao je da latentni sukob postoji, odnosno kako ovo nije prvi put da mu ministar radi probleme.

"Nisam primijetio da smo u sukobu, nisam nikad vidio to, sad prvi put čujem da je u nečijoj glavi sukob, ja stvarno nisam imao taj osjećaj, dapače", izjavio je Vrdoljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaj očito nije obostran.

"Postoji samo u nečijoj glavi? On je sam sa sobom u sukobu u svojoj glavi", odgovorio mu je Čermak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Čermak zasad samo najavljuje da će progovoriti o pravoj pozadini sukoba, u kuloarima se spominje termoelektrana na plin kod Slavonskog Broda, koju je vlasnik Croduxa htio graditi, a državni HEP pod Vrdoljakovom kontrolom odbio sufinancirati.

Sraz jednog od velikih domaćih poduzetnika s HNS-ovim ministrom, njegov kolega iz SDP-a komentira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To morate pitati gospodina Čermaka, ja vam to ne mogu komentirati. Ja ne mogu komentirati što netko osjeća ili misli, ako ima neke informacije, neka izađe s tim u javnost i neka to argumentira. Ono što je meni bitno da mi moramo osigurati građanima najkvalitetnije gorivo i ja sam siguran da je to u Hrvatskoj tako", izjavio je ministar poduzetništva GordanMaras

Šef Croduxa uvjerava da i prodaje najkvalitetnije gorivo, pa zato već traži i superanalizu spornih uzoraka u inozemstvu, koji bi tek mogli zapaliti užarenu atmosferu između njega i ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo