STRAVIČAN ZLOČIN / Osveta za Ferguson: Napadač na ulici smaknuo dvojicu policajaca!

Image
Foto: AP

Policajci su ubijeni iz blizine dok su sjedili u policijskom vozilu u Brooklynu. Ubojica je prišao automobilu i otvorio vatru iz poluautomatskog pištolja. Potom je pobjegao u obližnju postaju podzemne željeznice i pucao si u glavu.

21.12.2014.
9:18
AP
VOYO logo

Napadač je iz zasjede upucao u subotu dvojicu policajaca u New Yorku i potom izvršio samoubojstvo, objavila je policija, a na društvenim mrežama se pojavio post koji upućuje da se možda radi o osveti za nedavno ubojstvo crnca.

Pokaže li se da je ubojstvo u vezi sa smrću EricaGarnera kojega su policajci ugušili prilikom uhićenja, ono bi moglo dodatno raspiriti rasne napetosti koje su već izazvale prosvjede diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su ubijeni iz blizine dok su sjedili u policijskom vozilu u Brooklynu, rekao je zapovjednik policije WilliamBratton na konferenciji za novinare, na kojoj je bio i gradonačelnik New Yorka Billde Blasio.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Ubojstvo policajaca u New Yorku

Ubojicu je identificirao kao IsmaaiylaBrinsleya (28) koji je prišao automobilu i otvorio vatru iz poluautomatskog pištolja. Potom je pobjegao u obližnju postaju podzemne željeznice i pucao si u glavu, dodao je Bratton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijeni policajci su RafaelRamos (40) i WenjianLiu (32). Liu je u braku dva mjeseca, a Ramos je otac 13-godišnjeg dječaka.

"Iako još istražujemo sve okolnosti, nema sumnje da se radi o ubojstvu, o klasičnoj egzekuciji", rekao je Bratton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Ubojstvo policajaca u New Yorku

Američki predsjednik BarackObama osudio je ubojstvo rekavši da policajci "zaslužuju poštivanje i divljenje svakoga dana".

Budući da je Brinsley bio crnac te s obzirom na post koji je stavljen na Instagram, ne isključuje se veza tog ubojstva s onim Garnera, ali i MichaelaBrowna, crnog tinejdžera koji je ubijen u kolovozu u Fergusonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo