'ŠKAKLJIVA' PITANJA U RTL DEBATI / Kandidati otkrili što misle o pravu žene na pobačaj

Predsjednički kandidati u nedjeljnoj su RTL Debati morali odgovarati i na škakljiva pitanja koja posljednjih mjeseci dominiraju političkim i društvenim životom.

21.12.2014.
21:28
VOYO logo

Predsjednički kandidati u nedjeljnoj su RTL Debati morali odgovarati i na škakljiva pitanja koja posljednjih mjeseci dominiraju političkim i društvenim životom, a jedno od njih bilo je i podržavaju li pobačaj. 

Tako je MilanKujundžić izjavio kako nikad ne bi napravio pobačaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko ne razumije kako je Bog stvorio čovjeka, da sa činom začeća počinje ljudski život, da ga treba čuvati i da ga ne može nitko oduzimati pa tako ni ginekolog, taj ne razumije smisao postojanja čovjeka", izjavio je Kujundžić.

IvanViliborSinčić smatra kako je najveći uzrok pobačaja neimaština, a da u slučaju referenduma ne zna kako bi glasao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KolindaGrabarKitarović kaže kako pravo na izbor apsolutno mora postojati.

"Postoje situacije u kojima jednostavno nije moguće iznijeti trudnoću do kraja, i to moramo poštivati. I ukoliko bi došlo do rasprave o promjeni zakonodavstva o pobačaju, to bi trebala biti široka društvena rasprava", rekla je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni predsjednik IvoJosipović dodaje kako je pobačaj veliko zlo, ali da prioritet da odluči ipak ima žena.

"Država mora osigurati da žene ostvare to svoje pravo. Kao predsjednik sam upozorio na to da nažalost neki liječnici koji se pozivaju na pravo priziva, popodne rade te pobačaje u privatnim aranžmanima, što je štetno, kriminalno i nemoralno", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo