FILM ZAOŠTRIO ODNOSE / Sjeverna Koreja prijeti: 'Napast ćemo SAD!'

Image
Foto: AP

U priopćenju sjevernokorejske Komisije za nacionalnu sigurnost ocijenjeno je kako američki predsjednik Barack Obama nesmotreno širi glasine da je Sjeverna Koreja odgovorna za hakerske napade na Sony.

22.12.2014.
9:51
AP
VOYO logo

Sjeverna Koreja zaprijetila je kako će izvesti napade na Bijelu kuću, Pentagon i cijeli kontinentalni dio SAD-a, koji predstavljaju septičku jamu terorizma, a poslije spora oko hakerskih napada na Sony Pictures koji je dodatno zaoštrio odnose Washingtona i Pjongjanga.

U priopćenju sjevernokorejske Komisije za nacionalnu sigurnost ocijenjeno je kako američki predsjednik BarackObama nesmotreno širi glasine da je Sjeverna Koreja odgovorna za hakerske napade te je upozorila da je njihova vojska spremna upotrijebiti sve oblike ratne mašinerije protiv Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš najžešći odgovor bit će čvrsto usmjeren na Bijelu kuću, Pentagon i cijeli kontinentalni dio SAD-a, septičku jamu terorizma, čime ćemo nadmašiti protumjere koje je najavio Obama", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Washington optužuje Sjevernu Koreju da je odgovorna za napad na Sony Pictures, što je potaknulo Sony da odustane od prikazivanja filma "Intervju" za Božić, parodije o fiktivnoj uroti CIA-e s ciljem da ubije sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Una.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja ne prestaje opovrgavati bilo kakvu vezu s tim napadom, jednim od najvećih ikada izvedenih na neko tvrtku u Sjedinjenim Državama i predložila je zajedničku istragu, koju Washington odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo