STIŽU snježne PAHULJE / Snijegoljupci će nakon Božića napokon doći na svoje!

Image
Foto: RTL

Iako smo sinoć, tri minute iza ponoći, ušli i astronomski u zimu, ona se još ne ponaša u skladu sa svojim imenom.

22.12.2014.
10:20
RTL
VOYO logo

Kao što smo najavljivali i ranije, Badnjak i Božić niti ove godine neće krasiti onaj, dragi nam epitet, „bijeli“. Oni će, baš suprotno, biti topliji od prosjeka i sa sunčanim razdobljima, koje će tek povremeno, na kopnu, skrivati magla, a na moru - oblaci. U stvari, više nalik na proljeće nego na zimu.

Ipak, snijegoljupcima i zimoljupcima, puno će zanimljivije biti, čini se, razdoblje nakon Božića, a prije početka nove 2015. godine. Naime, već u noći s Božića na dan sv. Stjepana vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove i donijeti osjetnije zahladnjenje, a s time i, mnogima omiljene, pahulje snijega. Najveća vjerojatnost za njih je, prije svega, u gorju, zaleđu Dalmacije te u dijelovima Posavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru će puhati olujna, moguće i orkanska bura te također donijeti znatan pad temperatura.

U subotu, 27. prosinca, zahladnjenje se nastavlja, a u nedjelju 28., na izborni dan, postoji mogućnost da se zabijele i drugi, nizinski, krajevi Hrvatske. Kad već nismo imali Bijeli Božić, možda nam se bar posreći te u novu godinu uđemo bijeli…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu ćemo vas i dalje izvještavati putem naših prognoza u RTL Vijestima u 16:30 te ponovno oko 22 sata, i u našoj središnjoj prognozi koja je svaki dan na rasporedu u 19:10! Podsjetimo, pratiti nas možete i na našoj Facebook stranici: "RTL Vrijeme"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo