AMERIKANCI MU ISPUNILI ŽELJU / Kubanski špijun iz zatvora umjetno oplodio suprugu

Image
Foto: AP

Gerardo Hernandez u zatvoru je bio od 1998. godine. Bio je dio tzv. kubanske petorke uhićene zbog špijunaže i jedan od trojice koji su pušteni prošli tjedan u razmjeni zatvorenika.

23.12.2014.
10:13
AP
VOYO logo

Kubanskom špijunu, čije je nedavno oslobođenje bilo dio dogovora o zatopljenju odnosa SAD-a i Kube, bilo je dopušteno da iz američkog zatvora pošalje uzorak sjemena kako bi mu supruga ostala u drugom stanju, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa.

GerardoHernandez u zatvoru je bio od 1998. godine. Bio je dio tzv. kubanske petorke uhićene zbog špijunaže i jedan od trojice koji su pušteni prošli tjedan u razmjeni zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doživotnu kaznu služio je zatvoru u Kaliforniji, 3600 kilometara od kuće, a njegovoj supruzi nije bilo dopušteno da ga posjeti.

Mnoge su stoga iznenadile fotografije s dočeka u Havani gdje mu se supruga pojavila s trbuščićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da su Sjedinjene Države omogućile da se ispuni želja gospođe Hernandez da zanese dijete sa suprugom", objavio je glasnogovornik ministarstva pravosuđa.

Hernandez je pušten iz zatvora u sklopu razmjene za američkog humanitarca AlanaGrossa koji je pet godina bio u zatvoru na Kubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo