NAJBOLJE RJEŠENJE / 'Pala' gradska vlast: Dubrovnik čekaju prijevremeni izbori

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Gradonačelnik Vlahušić je predložio 'skidanje' proračuna za 2015. te s tim u vezi i odluke o izvršenju proračuna za 2015. godinu istaknuvši da su izbori najbolje rješenje za Dubrovnik.

29.12.2014.
11:26
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

U Dubrovnik će se održati prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće, jer je u ponedjeljak s dnevnog reda sjednice vijeća, na prijedlog gradonačelnika AndreVlahušića, povučena točka dnevnog reda o proračunu za 2015. godinu.

Gradonačelnik Vlahušić (HNS) je predložio "skidanje" proračuna za 2015. te s tim u vezi i odluke o izvršenju proračuna za 2015. godinu istaknuvši da su izbori najbolje rješenje za Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Možemo skinuti prve dvije točke s dnevnog reda, ako to vijećnici žele. Ne moramo glasovati o proračunu. I dalje smatram kako su izbori dobrodošlo rješenje'', rekao je uvodno Vlahušić.

Njegov prijedlog prihvatilo je 12 vijećnika, četiri iz koalicije HDZ-HSP AS, tri laburista, tri s liste Srđ je Grad, te dvoje vijećnika Dubrovačkog demoratskog sabora koji su potom glasovanjem o točkama dnevnog reda "skinuli" i prijedlog odluke o privremenom financiranju grada Dubrovnika od 1. siječnja do 31. ožujka 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zakonskim propisima RH, ako se proračun jedinice lokalne samouprave za sljedeću godinu ne donese do 31. prosinca te godine pokreće se procedura za prijevremene izbore, a Vlada imenuje povjerenika koji će u međuvremenu upravljati Gradom.

Gradonačelnik Vlahušić je svojedobno najavio kako neće drugi put stavljati proračun pred vijećnike ne bude li imao potpise potpore barem 13 vijećnika, no Proračun se danas ipak našao pred vijećnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je bilo 23 od 25 vijećnika, nije bilo Zorana Cikatića (DDS) i Dubravke Šuice (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo