politika i sport / 'Mamić je građanin kao i svaki drugi, zašto bi donacija bila sporna?'

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako smatra da se politika ne bi trebala miješati u sport te da ne vidi zašto bi sporna bila Mamićeva donacija njenoj kampanji.

5.1.2015.
17:33
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u Splitu konačno se oglasila o donaciji Dinamova izvršnog predsjednika Zdravka Mamića. Istaknula je kako smatra da se politika ne bi trebala miješati u sport te da ne vidi zašto bi Mamićeva donacija njenoj kampanji bila sporna.

"Sve donacije su transparentne i prijavljene DIP-u. Uopće ne shvaćam čemu takvo pitanje", rekla je isprva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li joj Mamićev novac problematičan barem s moralne strane, Grabar Kitarović je odgovorila: "Politika se ne miješa u nogomet. Gospodina Mamića ne promatram kroz prizmu politike. Promatram ga kao i svakog drugog građanina Hrvatske. On ima jednaka prava dati donaciju kao i svaki drugi građanin Hrvatski. Bez obzira što se sve događa, bez obzira na sve novinske natpise, nikoga se ne može a priori osuđivati ni za što".

"Osoba sam koja prati nogomet, voli nogomet i ide na nogomet. Ali sjedim u gledalištu, ne na počasnim tribinama. Idem među navijače i to je razlog zašto dolazim na nogometne utakmice", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na novinarsko pitanje da otkrije svoj stav o Zdravku Mamiću i stanju u hrvatskom nogometu, HDZ-ova kandidatkinja i njen glasnogovornik Mladen Pavić prekinuli su konferenciju za medije.

"Ma, dajte, molim vas", uzviknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo