'Paralizirana' kampanja / SAD zamrznuo dio protuterorističkih operacija u Jemenu

Image
Foto: AP Images

Pad jemenske vlade u četvrtak 'paralizirao' je američku protuterorističku kampanju, rekli su dužnosnici, što je zadalo udarac borbi Washingtona protiv al Kaide na Arapskom poluotoku.

24.1.2015.
9:15
AP Images
VOYO logo

SAD je zaustavio dio protuterorističkih operacija protiv al Kaide u Jemenu, nakon što su tu zemlju preuzeli Houthi, pobunjenici koje podupire Iran, izjavili su u petak američki dužnosnici.

Pad jemenske vlade u četvrtak "paralizirao" je američku protuterorističku kampanju, rekli su dužnosnici, što je zadalo udarac borbi Washingtona protiv al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica američkih dužnosnika izjavila su da su barem privremeno zaustavljeni zračni udari bespilotnim letjelicama nakon iznenadnih ostavki predsjednika, premijera i vlade usred rastuće bojazni da ta siromašna zemlja klizi u građanski rat.

Glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest rekao je da SAD želi nastaviti protuterorističku suradnju s Jemenom te da je predan nastavku svoje strategije u toj zemlji. "U ovom trenutku nema promjena politike", kazao je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD je ubio desetke boraca i čelnika AQAP-a u napadima bespilotnih letjelica i dužnosnici strahuju da će rastući kaos u zemlji dati toj skupini više prostora da isplanira i pokrene napade na zapadne ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo