prekinuta potraga / 'Ispričavamo se obiteljima žrtava, pokušali smo sve'

Image
Foto: AP

Zrakoplov AirAsie nestao je s radara tijekom loših vremenskih uvjeta 28. prosinca dok je letio iz Surabaje, drugog po veličini indonezijskog grada, za Singapur.

27.1.2015.
12:07
AP
VOYO logo

Indonezijska vojska prekinula je u utorak operaciju potrage i izvlačenja mjesec dana nakon pada putničkog zrakoplova AirAsie u more u kojemu je izgubilo život svih 162 putnika i članova posade, izjavili su mornarički dužnosnici.

Airbus A320 nestao je s radara tijekom loših vremenskih uvjeta 28. prosinca dok je letio iz Surabaje, drugog po veličini indonezijskog grada, za Singapur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U višenacionalnoj operaciji potrage i spašavanja pronađeno je 70 tijela u Javanskome moru, a nakon što je otkriven trup aviona vjerovalo se da će iz njega biti izvučeno još mrtvih. Međutim, loši vremenski uvjeti i slaba vidljivost pod morem otežali su napore mornaričkih ronioca.

"Operacija je trajala 30 dana i sada je tim povučen", rekao je novinarima čelnik mornaričke zapadne flote kontraadmiral Widodo u Pangkalan Bunu, bazi operacije potrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavamo se obiteljima žrtava. Pokušali smo sve što smo mogli kako bismo pronašli nestale žrtve", kazao je.

Civilna Nacionalna agencija za potragu i spašavanje priopćila je da bi mogla nastaviti s potragom za tijelima. Međutim, njezine će napore otežati gubitak velikih vojnih plovila i opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo