'zbogom kemo' / Posljednji pozdrav: Prijatelji u suzama ispratili Kemala Montena

Brojni kolege i prijatelji Kemala Montena došli su na komemoraciju u sarajevsko Narodno kazalište odati mu posljednju počast, nakon čega je veliki pjevač pokopan na groblju Bare.

28.1.2015.
15:39
VOYO logo

Kemal Monteno preminuo je protekle srijede u Zagrebu, a brojni njegovi kolege došli su mu danas odati posljednju počast na komemoraciji u Narodnom kazalištu u Sarajevu, prije nego što je pokopan na groblju Bare.

Brojni kolege i prijatelji Kemala Montena došli su na komemoraciju u sarajevsko Narodno kazalište odati mu posljednju počast, nakon čega je veliki pjevač pokopan.

"Teško je govoriti o čovjeku koji mi je bio idol. Ovo je veoma težak trenutak za sve", rekao je Zdravko Čolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pamtit ćemo ga po lijepim pjesmama. Kemo je čovjek koji je mnogo dao Sarajevu, BiH i cijeloj regiji. Vozdra Moke, vidimo se negdje, ponovo", rekao je Halid Bešlić.

Njegovo vječno počivalište od danas je groblje Bare. Legendarni pjevač ispraćen je uz suze, ali u tišini i bolu. Ansambl Corona je na grobnom mjestu otpjevao pjesmu "Sarajevo, ljubavi moja", koju je ostavio svom gradu, a tihim glasom su ih pratili i prisutni na sahrani. Sahranjen je bez vjerskih obreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo