NASILNO PRESELJENJE / Državni konzervator: 'Bilo bi neukusno da Kolinda useli u Visoku'

Nakon odluke Vlade kojom se izabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović omogućilo da ostvari svoje predizborno obećanje i preseli ured s Pantovčaka u Visoku, iz HDZ-a stižu žestoke kritike na premijerov račun. Smatraju da je izigrao Grabar Kitarović, pa mu podrugljivo predlažu da se on preseli. Sve se događa dok se troškovi preseljenja u Visoku tek počinju analizirati.

30.1.2015.
18:42
VOYO logo

U kampanji i nakon nje samouvjereno je obećavala da će gornjogradska vila u Visokoj ulici postati njezin budući ured. Ali nakon odluke Vlade kojom joj je omogućeno da ispoštuje svoje predizborno obećanje, još nije stala pred novinare i odgovorila je li ono u startu bilo neracionalno?

Šef HDZ-a uvjerava da je neshvaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa KolindaGrabarKitarović je u kampanji govorila da bi tražila neki jeftiniji smještaj", poručuje Karamarko.

Koliki bi trošak bilo preseljenje ne znaju u gradu Zagrebu koji mora odobriti proces prenamjene i brojne dozvole i elaborate koje idu s njim. Pročelnik gradskog zavoda za zaštitu kulture i spomenika Silvije Novak kaže da je teško reći koliko bi trajao cijeli proces dodajući kako ih dosad nitko nije kontaktirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklanjanjem kreveta na kojima su, među ostalima, spavali i kralj AleksandarKarađorđević, MadeleineAlbright ili BanKiMoon - kako bi se stvorili prostori za predsjedničke urede - konzervator koji je 22 godine proveo na čelu povjerenstva za obnovu Dubrovnika, smatra da bi adaptacija prostora bila vrlo radikalna.

"I vrlo skupa. Osim toga je gotovo pomalo neukusno jer bi bilo bolje da ne useljava nasilno u povijesni prostor", poručuje bivši glavni državni konzervator MiljenkoDomijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još ne zna otkud će obnašati svoju dužnost, novoizabrana predsjednica počela se sastajati s članovima vlade.

"Ja sam ministar obrane i mi naprosto moramo komunicirati o pitanjima obrane. Razgovarali smo o pitanjima obrane", kaže ministar AnteKotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok raspravlja o obrani, od kritika da je već prekršila jedno predizborno obećanje, još se nije obranila.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo