radost za snijegoljupce / Stiže novi snijeg: Pokoja pahulja zalepršat će i na Kvarneru!

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

1.2.2015.
10:04
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg sunca koje je obasjavalo kopnene krajeve naše zemlje, danas nam se ponovno posvuda vraćaju oblaci, kiša i snijeg.

Njega će najviše biti u Gorskom Kotaru i Lici, ali koji centimetar novog pokrivača zabijelit će i Podravinu, Slavoniju te sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku, a predvečer će se pokoja pahulja zavijoriti čak i na Kvarneru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je tek početak radosti za snijegoljupce, jer kako stvari stoje, sredinom tjedna će se formirati jedna nova ciklona u Sredozemnom moru i preselit se nad Jadran. Ona će biti znatno plića od ove prethodne koja je nastupila pred nekoliko dana, ali će svojim položajem biti puno povoljnija za one koji vole zimske radosti. Zato bi se kopneni krajevi mogli lijepo zabijeliti od srijede pa sve do kraja tjedna", objašnjava meteorolog RTL-a NikolaVikićTopić

Sve nove informacije o kiši i snijegu pratite i danas u našoj prognozi RTL Vrijeme, ali i na istoimenoj Facebook stranici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg otežava vožnju: Ne krećite na put bez zimske opreme!

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Gorski kotar, snijeg

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama: u Gorskom kotaru: DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5060 Bakar-Meja,ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Čabra i Vrbovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog susnježice savjetuje se zimska oprema i na širem riječkom području, na području općine Klana, grada Kastva, zaleđa općine Matulji, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

U Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama: DC42 Saborsko-Poljanak, DC25 Gospić-Karlobag, DC218 Dobroselo-Mazin, DC 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi vozila do tri tone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo