TUŽBE ZA GENOCID / 'Presuda ICJ-a prilika da se Srbija i Hrvatska okrenu budućnosti'

Image
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

Srpski šef diplomacije Ivica Dačić se, govoreći u nedjelju na redovitoj mjesečnoj tiskovnoj konferenciji, nije želio upuštati u prognoze i predviđanja presude koju će u utorak priopćiti ICJ.

1.2.2015.
17:26
Tomislav Krasnec/PIXSELL
VOYO logo

BEOGRAD - Srpski šef diplomacije IvicaDačić ocijenio je u nedjelju da će presuda Međunarodnog suda pravde (ICJ) po uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid označiti kraj procesa koji traje već 15-20 godina i biti prilika da dvije zemlje ostave iza sebe probleme iz prošlosti i okrenu se budućnosti.

“Očekujem da će Međunarodni sud pravde zaista biti sud pravde”, rekao je Dačić u povodu presude koju će ICJ objaviti 3. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić se, govoreći u nedjelju na redovitoj mjesečnoj tiskovnoj konferenciji, nije želio upuštati u prognoze i predviđanja presude koju će u utorak priopćiti ICJ.

Ta presuda će, po Dačićevu uvjerenju, označiti kraj procesa koji traje već 15-20 godina i "stavljanje točke na potrebu da se i jedni i drugi pred nekim trećim sporimo tko je veći zločinac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ocijenio i da će to biti prilika da se to pitanje ostavi u prošlosti i da se dvije zemlje okrenu budućnosti.

“Pošto s hrvatske strane nije bilo političke volje da se tužbe zajednički povuku, proces pred ICJ-em u Den Haagu bio je jedino rješenje, i na tu presudu ne postoji pravo žalbe", rekao je Dačić, koji je i prvi potredsjednik srpski vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je, naglasivši da Srbija osuđuje sve ratne zločine, istaknuo i da svi trebaju "nastaviti s procesuiranjem svih optuženih za ratne zločine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo