BURIĆ NALJUTIO HNS-ovce / 'Nadali smo se da je govor mržnje dio naše prošlosti'

HNS i saborski Klub zastupnika te stranke najoštrije osuđuju ispad zastupnika Dinka Burića (HDSSB) na konferenciji za medije u Saboru

7.2.2015.
11:58
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati i Klub zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru "najoštrije" osuđuju izjave zastupnika HDSSB-a Dinka Burića na konferenciji za novinare održanoj u petak zbog, kako su priopćili, govora mržnje, vrijeđanja po nacionalnoj i optuživanja cijelih organizacija za djelovanje protiv države.

"Svi oni koji imaju dokaze o kaznenim djelima bilo kojeg građanina dužni su ih predati nadležnim tijelima. Ali prozivanje i vrijeđanje po nacionalnoj osnovi, po tome tko je kome bio otac, djed ili pradjed, optuživanje cijelih organizacija za djelovanje protiv države ne može biti način komunikacije koji prihvaćamo", kaže se u priopćenju objavljenom u subotu pod naslovom "HNS protiv mržnje u Saboru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS i saborski Klub zastupnika te stranke "najoštrije osuđuju ispad" zastupnika Dinka Burića (HDSSB) na konferenciji za medije u Saboru.

"Istup kakvom je hrvatska javnost, nažalost, opetovano svjedočila u Hrvatskom saboru samo je dio jačanja isključive retorike vrijeđanja i govora mržnje koja se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj sve više smatra prihvatljivim načinom političke i opće komunikacije. U HNS-u smo se nadali da je to dio naše prošlosti, ali očito je da snage hrvatskog društva koje žele zemlju međusobnog poštovanja i uvažavanja ljudskih i građanskih prava te komunikacije dolične civiliziranim ljudima imaju još puno posla", kaže se u priopćenju, koje je potpisao glasnogovornik stranke Igor Kolman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik HDSSB-a Dinko Burić je na konferenciji za novinare održanoj u petak u Saboru ustvrdio da Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke "otvoreno nastupa kao četnička velikosrpska ćelija u Hrvatskom saboru", da u Saboru "sjede deklarirani četnički vojvode, provoditelji velikosrpske agresije, pa i njihovi potomci".

Napadajući poimenice sve članove saborskog Kluba SDSS-a, Burić je MiloradaPupovca nazvao "perfidnim četničkim vojvodom u pričuvi", MiluHorvata otužio za topovske napade na Osijek 1991. i 1992., a DraganaCrnogorca je prozvao tvrdeći da se njegov otac MiomirCrnogorac zalagao za likvidaciju zarobljenika na Ovčari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo