potpora grčkoj / U Zagrebu i Rijeci prosvjedi Radničke fronte protiv mjera štednje

Image
Foto: Facebook

Radnička fronta danas u Zagrebu i Rijeci organizira prosvjed kojim pruža potporu Grčkoj u borbi protiv mjera štednje i za drugačiju i socijalno pravednu Europu.

14.2.2015.
11:57
Facebook
VOYO logo

Radnička fronta danas u Zagrebu i Rijeci organizira prosvjed kojim želi izraziti podršku Grčkoj u borbi protiv mjera štednje za drugačiju i socijalno pravednu Europu, piše Index. 

"Odgovor na krizu neoliberalnog kapitalizma 2008. je u velikom dijelu svijeta bilo daljnje produbljivanje neoliberalnih mjera na štetu većine društva, dok je u EU institucionalizirana politika mjera štednje tako da se kriza prebija preko leđa 99% društva, umjesto kapitala koji ju je izazvao" rekli su u Radničkoj fronti. Smatraju kako su identične mjere štednje prisutne i u Hrvatskoj kroz uštede na zdravstvu i školstvu.

"Nova grčka vlast to trenutno nastoji promijeniti, ali je izložena strahovitim pritiscima EU institucija. Ovim protestom pružamo potporu Grčkoj i pridružujemo se svim progresivnim snagama u EU u borbi protiv mjera štednje i za drugačiju Europu" poručuju u Radničkoj fronti.

Obraćanje javnosti će početi u 11:30 sati na Korzu u Rijeci i u 12:00 sati na Europskom trgu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo