vikend donosi poboljšanje / Bura zaustavila trajekte na Jadranu, Gorski kotar se još uvijek bijeli

Pogoršanje vremena koje je stiglo za vikend proširilo se na cijelu zemlju. Bura je zatvorila ceste u srednjoj Dalmaciji i na Kvarneru,a snijeg je otežao promet u Gorskom Kotaru

25.2.2015.
19:00
VOYO logo

Visoka nakupina u Bijelom Brdu ispred grtalice za ceste stoji već danima, s tendencijom rasta, a strojevi ne miruju. 

"Zbog velike količine snijega, ceste su sužene, prohodne su, kopne su, sad radimo na raščišavanj, širenju tako da kamioni mogu prolaziti nesmetano“, rekao je Željko Ajder iz Cesta Rijeke.

Raščišćava se već danima i ispred svih goranskih kuća. Lopata je glavno pomagalo i ove veljače.
Gorski kotar ovijen u bijelo nerijetko zna ostati sve do svibnja. To je godišnji tijek koji ovaj kraj jedino priznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leda ove godine nije bilo, ali bura je prečesto zaustavljala promet na autocesti Rijeka-Zagreb. Igra živaca i danas na Kikovici, još jedna izgubljena noć. Njezino divljanje zaustavilo je trajektni promet na sjevernom jadranu.

"Riječ je o trajektnoj liniji Valbiska – Lopar i Prizna – Žigljen, katamaranskoj linij Rijeka- Rab – Novalja i brodskoj liniji prema Malom Lošinju“, rekla je glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura bi svoju snagu sutra polako trebala gubiti, ali pahulje neće posustati.

"Susnježice i snijega će još noćas biti u Gorskom kotaru i Lici, ali nakon toga uglavnom suho, tek bi za vikend uz kišu mogla zalepršati i pokoja pahulja", najavila je meteorologinja Tea Blažević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za snježni ulazak u ožujak. A red sunca, juga i bure pomalo snijega i kiše, sve to pratilo je i ovogodišnju prevrtljivu veljaču na zalazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo