vodostaji u opadanju / Zbog izlijevanja Kupe zatvorene ceste kod Karlovca

Image
Foto: Kristina Stedul Fabec/Pixsell

Prema meteorološkim prognozama idućih deset dana neće biti kiše pa se ne očekuju veća izlijevanja rijeka ni u Karlovcu ni na Savi.

26.2.2015.
10:33
Kristina Stedul Fabec/Pixsell
VOYO logo

Rijeke Korana i Kupa su u opadanju u Karlovcu, a prema prema Sisku Kupa raste, no kako prema meteorološkim prognozama idućih deset dana neće biti kiše, ne očekuju veća izlijevanja rijeka ni u Karlovcu ni na Savi.

Što se Karlovca tiče, na snazi su pripremne mjere obrane od poplave za Kupu, a za Koranu su još na snazi redovne mjere obrane od poplava, rekla je Hini BiljanaŽeljeznjak, voditeljica karlovačke Ispostave Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenim riječima za promet je zatvorena D23 u mjestu Šeketino Brdo, obilazak je starom cestom kroz Duga Resu.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena je državna cesta DC 36 kod Koritinje i Županijska cesta Husje - Kobilić. Promet je obustavljen i Ulicom Mala Švarča do Logorišta, kao i cesta prema Gornjim Priselcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Čavlović, zamjenik rukovoditelja obrane od poplave sektora za srednja i donju Savu, rekao je Hini da prema meteorološkim prognozama "nema na vidiku kiše u narednih deset dana", tako da se ne očekuju problemi ni u krajevima uz Savu gdje će u narednih dan ili dva rasti vodostaji.

"Ovaj rast vodostaja posljedica je i kiša i topljenja snijega, posebno u slijevu Korane, ali i Kupe, jer je kiša padala i u Sloveniji. Korana puni Kupu, a Kupa se slijeva u Savu, tako da Sava nizvodno od Siska raste po četiri centimetra na sat. To je posljedica i ulijevanja Une, Vrbasa i Bosne, desnih pritoka Save, jer je bilo dosta kiše i kopnjenja snijega i u Bosni", rekao je Čavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo