'to je njegov izbor' / HDZ-ovci mu žele sreću: 'Prgomet je sjajan dečko, široko mu more'

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

'Bilo je pojedinaca koji su odlazili iz HDZ-a, no stranka je uvijek sve to preživjela i postajala sve jačom', rekao je Jandroković

27.2.2015.
13:15
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Član Predsjedništva HDZ-a GordanJandroković izjavio je kako je jutrošnja odluka zamjenika predsjednika HDZ-a Drage Prgometa da podnese ostavku i napusti stranku oportuna i za njegovu političku karijeru, ali i za HDZ, ocijenivši međutim kako Prgometovim odlaskom stranka puno ne gubi.

"Njegova odluka je oportuna i za njegovu političku karijeru, ali i za HDZ i smatram korektnim da je odlučio otići s obzirom da ne prihvaća politiku vodstva stranke. Napominjem kako tu politiku podržava članstvo HDZ-a i velika većina birača pa ako netko tu politiku ne smatra dobrom onda je sasvim logično i korektno da je odlučio napustiti HDZ", rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjeruje da stranka njegovim odlaskom puno gubi. "Bilo je pojedinaca koji su odlazili iz HDZ-a, no stranka je uvijek sve to preživjela i postajala sve jačom", rekao je Jandroković.

'Odlazak iz stranke je Prgometov izbor i želimo mu svu sreću'

Odluku bivšeg zamjenika predsjednika HDZ-a Drage Prgometa da podnese ostavku na svoju funkciju i istupi iz članstva stranke u HDZ-u su komentirali riječima kako je to Prgometov izbor te mu žele "svu sreću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je Prgometov izbor i mi mu želimo svu sreću", rekla je glasnogovornica HDZ-a DajanaAntonija Bebek novinarima. Opovrgnula je medijske spekulacije da je protiv Prgometa ikada u stranci pokrenut nekakav postupak.

Šuker: 'Prgomet je sjajan dečko, želim mu svu sreću'

HDZ-ov saborski zastupnik IvanŠuker kaže kako je Prgomet "sjajan dečko" te mu je zaželio svako dobro u privatnom i političkom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegi Prgometu želim svako dobro u privatnom i političkom životu ako se bude i dalje bavio politikom. On je jedan sjajan dečko. Svaki član kad ode iz jedne stranke, bilo ona mala ili velika, gubitak je za stranku, međutim ako je netko odlučio da ima neki drugi put široko mu more", prokomentirao je Šuker.

"Drago Prgomet je jedna osoba koju biste poželjeli za suradnika i mislim da je ovim činom, što je bilo očekivano već nekoliko mjeseci, pokazao nešto što mi se čini kao iznimno važna osobina političara, a to je da su mu državni interesi iznad usko stranačkih", kazala je Jadranka Kosor, nekadašnja predsjednica HDZ-a koja je iz stranke izbačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je, kaže, da u velikim strankama pa i u toj stranci nisu spremni na drugačije mišljenje i na raspravu o drugačijem mišljenju. "To onda zovem brigom samo za unutarstranačke izbore", ustvrdila je Kosor.

Upitana vidi li se s Prgometom na nekom zajedničkom 'trećem putu' Kosor je uzvratila kako jesu u kontaktu no o zajedničkoj suradnji nisu razgovarali. Kazala je i i kako bi "u nekoj, bilo kakvoj kombinaciji u budućnosti surađivala sa Prgometom" , poručivši međutim novinarima da iz te izjave ne izvlače nikakve zaključke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se našli samo nekoliko puta na kavi i razgovarali općenito o situaciji, zabrinuti kojim smjerom Hrvatska ide", rekla je Kosor.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet jutros je, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ, podnio ostavku na mjesto potpredsjednika te izišao iz članstva u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo