'prijetnja za stabilnost regije' / Novi niz optužbi i uvreda iz BiH: 'Karamarko je ekstremni desničar'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta optužuje Karamarka da je 'nakon ekstremističkih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine' u utorak otišao i korak dalje i 'dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega prihvatljivo u BiH, a što ne'

3.3.2015.
16:10
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta (DF) u utorak je na račun predsjednika HDZ-a TomislavaKaramarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda optužujući ga da se nastavlja uplitati u unutarnje poslove BiH pošto je on dan ranije iznio svoja stajališta o tome kako bi valjalo urediti BiH.

"DF osuđuje nastavak miješanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a njegove huškačke izjave drži prijetnjom za stabilnost i europsku budućnost regije", priopćeno je iz središnjice te stranke u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarka optužuju da je "nakon ekstremističkih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine" u utorak otišao i korak dalje i "dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega prihvatljivo u BiH, a što ne".

"U DF-u držimo da takvo ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ektremističkim ultradesničarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo govori i činjenica da je potpredsjednik HDZ-a DragoPrgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesničarske politike", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stranke koju predvodi ŽeljkoKomšić Karamarku su poručili da neće uspjeti projekt podjele BiH koji je naknadno na sudu okvalificiran kao "zajednički zločinački pothvat".

Dodali su da su se tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica mogle čuti i ranih 90-ih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvela agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju DF-a navedeno je i kako se nadaju da će i građani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom te da će "odlučno odbaciti povratak u prošlost koju priziva Karamarko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo