SPAŠAVANJE PREŽIVJELIH U TIJEKU / Tragedija u Ukrajini: Više od 30 poginulih u eksploziji u rudniku!

Image
Foto: AP/Ilustracija

'Ukoliko ne dođu odmah do zarobljenih rudara, kasnije će samo izvlačiti tijela. Eksplozija u rudniku je strašna stvar', kazao je jedan od rudara

4.3.2015.
8:43
AP/Ilustracija
VOYO logo

DONJECK - Više od 30 ljudi poginulo je u srijedu u eksploziji u ugljenokopu u Donjecku, na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista, dok je još uvijek nepoznata sudbina više desetaka rudara koji su bili u rudniku u trenutku eksplozije.

Obitelji i prijatelji rudara okupljaju se ispred ulaza u rudnik Zasjadko u očajničkoj potrazi za najnovijom informacijama, javlja novinar Reutersa s mjesta događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima lokalnih dužnosnika, u trenutku eksplozije u rudniku se nalazilo oko 70 rudara. Jedan od radnika koji je izašao iz rudnika je rekao da je čuo da je pod zemljom trenutno zarobljeno 45 rudara, no ta brojka nije službeno potvrđena.

"Prema prvim informacijama poginulo je više od 30 ljudi. Spasioci još uvijek nisu doprli do mjesta eksplozije. Sada uklanjaju otrovni plin pa će onda ići dolje", kazao je VladimirCimbalenko, voditelj mjesnog odjela za sigurnost na radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok eksplozije ostaje za sada nepoznat. U istom rudniku je u eksploziji 2007. godine poginulo 106 ljudi.

Oleg, jedan od zavarivača u rudniku, kazao je da u Zasjadku radi 23 godine i da mu je ovo četvrta eksplozija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko do njih ne dođu odmah, kasnije će samo izvlačiti tijela. Eksplozija u rudniku je strašna stvar", kazao je Oleg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo