posvajanje sanja od rođenja / Nakon RTL-ove priče o Adrianu počeli se javljati zainteresirani posvojitelji

Nakon što smo jučer objavili priču o šestogodišnjem dječaku, koji od rođenja čeka posvojenje, u Dom za djecu u Nazorovoj konačno su se počeli javljati zainteresirani posvojitelji

5.3.2015.
18:42
VOYO logo

Ljubav između Adriana i njegove asistentice MašeDavidović traje otkako je Adrian, kako smo ga nazvali, bio beba. Od tada Maša, specijalizantica pedijatrije, gotovo svaki dan dolazi u dom u Nazorovoj i vrijeme provodi s ovim dječakom.

"On je jako veseo, zaigran, topao dječak, ima puno ljubavi. Jako voli ljude i brzo se veže za njih. Osjeća tu toplinu", kaže Adrianova asistentica MašaDavidović.

Adrian cijeli život čeka posvojenje - pomozimo mu pronaći obitelj

Šest godina Adriano se nada toplini obiteljskog doma i čeka da ga netko posvoji, no nitko se nije javio do jučer kad smo o njemu objavili priču. Od tada su prema dječjem domu u Nazorovoj krenuli pozivi i ljudi se interesiraju za posvajanje, a više od svega on bi htio imati roditelje.

"On oduvijek to spominje, dosta ga to zna zabrinuti pa sam ja znala reći 'naći ću ti ja neku mamu' pa on pita a tatu, pa mu kažem, 'dobro, naći ću ti i mamu i tatu, brata i tako dalje'", kaže Maša.

Uz roditeljsku brigu i pažnju, Adrian, koji ima neuromotoričke poteškoće, znatno bi napredovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



"Zadnjih par godina on strelovitm brzinom napreduje i mislim da je sad u nekoj fazi da gotovo intelektualno verbalno, nekakvim sposobnostima ne zaostaje gotovo uopće u odnosu na drugu djecu", kaže Maša.

Djece, koju zbog teškoća u razvoju, odraslije dobi ili zato što su braća i sestre pa ih se ne želi razdvojiti, ima još. U ministarstvu socijalne politike svjesni su problema. Kažu, trude se da svako dijete živi u obitelji.

"Novim Obiteljskim zakonom imamo predviđenu, po prvi puta, potencijalnu školu za posvojitelje. Cilj je osnaživati potencijalne posvojitelje da se mogu suočiti s bilo kojom situacijom koju dijete pruža", kaže pomoćnica ministrice socijalne politike, IvaPrpić.

U srcu ovog dječaka, uz Mašu i tete u domu, mjesta ima i za neke dobre ljude, koji bi mu mogli pružiti toliko željeni dom. Nada se da će ga uskoro pronaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo