'nemoralan čin' / Vrhunac bezobrazluka: Vijećnici sami sebi povećali naknade

Image
Foto: Sisačko-moslovačka županija

Vijećnici Sisačko-moslavačke županije umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno

10.3.2015.
7:21
Sisačko-moslovačka županija
VOYO logo

Većina u skupštini Sisačko-moslavačke županije, unatoč protivljenju župana Ive Žinića (HDZ) i stranaka HDZ-ove koalicije, na sjednici u ponedjeljak je izglasovala povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima, te članovima radnih tijela Županijske skupštine.

Sada vijećnici umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u Županijskim odborima smanjili su naknadu sa 500 na 300 kuna, ali opet uveli mjesečnu isplatu, pa su opet na dobitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećanje naknada izglasalo je 23 vijećnika SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA. Protiv su bili vijećnici HDZ-ove koalicije.

Za županijski proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više na godinu za naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštro se suprotstavljajući takvim odlukama sisačko-moslavački župan Žinić rekao je kako je povećanje naknada županijskim vijećnicima 'nemoralan čin'.

"Županijska većina je imala mogućnost da to izglasa i mi nismo mogli utjecati. No, ja i moji zamjenici im isplatu tih naknada nećemo nikad potpisivati", naglasio je HDZ-ov župan Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrijeme kada je socijalno stanje u županiji zabrinjavajuće, povećanje naknada predstavlja nemoralan čin. U brutu bi za povećane naknade trebali izdvojiti pola milijuna kuna na godinu, za što u županijskom proračunu nije predviđen novac", dodao je

"U Županiji koja ima 20.000 nezaposlenih, koja je lani završila 13 milijuna u minusu zbog nebrige upravo tih vijećnika i bivše županice (Marine Lovrić Merzel), ima puno većih prioriteta o kojima županija i proračun treba brinuti, nego je isplata tih naknada", zaključio je župan Ivo Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo