troje uplatilo pola milijuna kuna / Pomama građana za sudjelovanjem u privatizaciji Imunološkog zavoda

Pomama građana za sudjelovanjem u privatizaciji Imunološkog zavoda. Na natječaj za kupnju javila su se tri ozbiljna kupca koji su uplatili pola milijuna kuna, a četvrti - tvrtka Visia Croatica novac nema pa je građanima, koji im uplate barem 100 kuna, obećala suvlasništvo. Stotine su prihvatile ideju i uplatile svoj novac - a večeras to organizirano čine

17.3.2015.
18:10
VOYO logo

Od subote, kad su se uplate počele prikupljati do jutros, oko 2000 građana uplatilo je ukupno 230 tisuća kuna. A pokretačima ideje, tvrtki Visia Croatica do sljedeće srijede, treba 500 tisuća. Potom će trebati još 100 milijuna za novi pogon zavoda. To, uvjeravaju, neće biti problem.

"Mi razgovaramo s ozbiljnim investiotorima koji su spremni u drugoj fazi prikupiti ozbiljne novce i pristali su na to da jedan čovjek ima jedan glas bez obzira na visinu ulaganja", kazao je Đuro Lubura, glasnogovornik Visie Croatice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Imunološkog pozdravljaju ideju, ali upozoravaju. "Nikakav novac Imunološkom zavodu ne može pomoći. Može mu pomoći jedino dobivanje privremene dozvole i za to vrijeme može onda strateški partner ući, makar se ja tome beskrajnom protivim", rekla je Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.

Ovakav oblik tvrtke u kojoj svi imaju jednaka prava, a profit se dijeli po postotku uloga, u ekonomiji se zove komanditno društvo. Nije uobičajeno, ali može biti uspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što god je više dioničara, to je manja mogućnost manipulacija, i jedini ispravni put je onda upravljanje strukom", prokomentirao je Drago Jakovčević s Ekonomskog fakulteta Zagreb.

Pokretači akcije obećavaju da će - ako ne uspiju, svim građanima vratiti novac! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo