POSJET DALMACIJI / Grabar-Kitarović se družila sa Splićanima: 'Došla sam vidjeti kakva je klima u gradu'

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Grabar-Kitarović rekla je također da će se nakon susreta s građanima na Prokurativama sastati i sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, županom Zlatkom Ževrnjom i rektorom Sveučilišta u Splitu Šimunom Anđelinovićem

26.3.2015.
16:15
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u četvrtak u Splitu, gdje se na Prokurativama družila s poznatim Splićanima i građanima koji su je dočekali pljeskom.

"Sastala sam se sa skupinom građana koji žive i dišu Split kako bih u ovome prvom neslužbenom posjetu doznala malo više o životu, o tome kakva je klima u gradu", rekla je predsjednica okupljenim novinarima, a na novinarsko pitanje kakva je klima u Splitu, odgovorila je da je ona "otprilike kao svagdje u Hrvatskoj". "Međutim, drago mi je da osjetim optimizam, da osjetim prije svega ljubav prema Domovini i želju da se napravi više", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je kako će u Split ponovno doći za blagdan Sv. Duje.

Grabar-Kitarović rekla je također da će se nakon susreta s građanima na Prokurativama sastati i sa splitskim gradonačelnikom IvomBaldasarom, županom ZlatkomŽevrnjom i rektorom Sveučilišta u Splitu ŠimunomAnđelinovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Prokurativama je ušla u jedan kafić, gdje je razgovarala sa skupinom istaknutih Splićana, a na novinarsko pitanje tko je platio piće, odgovorila je kako to treba pitati protokol te je dodala: "Vjerojatno smo mi platili."

Među istaknutim Splićanima koji su se sastali s predsjednicom bili su alpinist StipeBožić, pjevačica ZoricaKondža, glumac TrpimirJurkić, prof. JoškoBelamarić, ravnatelj nakladne kuće "Verbum" MiroRadalj, liječnik EdwardVrdoljak i ravnateljica tvrtke "Sajam" Sanja Vuković-Veić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među nazočnima na Prokurativama bila je i skupina radnika građevne tvrtke "Konstruktor", koji su od nje zatražili da se uključi u pomaganje radnicima te tvrtke koji već 15 mjeseci nisu primili plaću.

Predsjednica iz Splita odlazi u Aržano kako bi majci posmrtno odlikovanoga JosipaJovića, prvoga poginulog redarstvenika u Domovinskom ratu na Plitvicama 31. ožujka 1991., na Uskrs, uručila odličje Reda Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo