po izboru novinara / Europarlamentarac Plenković izabran za 'najboljeg prijatelja Ukrajine'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Uz Plenkovića, na popisu najboljih prijatelja Ukrajine su i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednica kluba zastupnika u EP-u Zelenih Njemica Rebecca Harms i poljski zastupnik Jacek Saryusz-Wolski

27.3.2015.
16:09
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik izaslanstva Europskog parlamenta za Ukrajinu Andrej Plenković proglašen je u izboru ukrajinskih dopisnika iz Bruxellesa jednim od četvero najboljih prijatelja Ukrajine u Bruxellesu, objavljeno je u petak.

Za englesko izdanje tjednika Kyiv Post novinari su Plenkovića, zastupnika u Europskom parlamentu koji je ujedno i predsjednik izaslanstva za Ukrajinu, opisali kao "političara koji vrlo dobro poznaje stanje u Ukrajini i može ga usporediti sa svojim iskustvom iz devedesetih na jugoistoku Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Plenkovića, političara "odličnih diplomatskih sposobnosti i znanja", ukrajinski novinari kažu da "pokušava uspostaviti i održati snažne veze između Ukrajine i Europske unije".

Uz Plenkovića na popisu su i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednica kluba zastupnika u EP-u Zelenih Njemica Rebecca Harms i poljski zastupnik (EPP) Jacek Saryusz-Wolski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem ukrajinskim novinarima na priznanju. Nastavit ću se zalagati za europski put Ukrajine te mirnu reintegraciju privremeno okupiranih područja Donbasa i ilegalno anektiranog Krima," rekao je HDZ-ov europarlamentarac Plenković, supredsjedatelj Parlamentarnog odbora za pridruživanje EU-Ukrajina i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo