filipini spremni na udar / Neviđeni tajfun u Mikroneziji vidljiv i iz svemira, vojska u stanju pripravnosti

Image
Foto: Twitter

Filipinske vlasti već su izdale crveno upozorenje stanovnicima i turistima na tom području, u stanju pripravnosti je i ondašnja vojska, a pripremljene su i zalihe hrane i medicinske potrepštine

2.4.2015.
8:47
Twitter
VOYO logo

Strašni tajfun imena 'Maysaku' koji je u Mikroneziji već odnio najmanje pet života unutar sljedeća bi tri dana treba stići do istočne obale Filipina, a ova je prirodna katastrofa zbog svoje razorne moći vidljiva čak i iz svemira. 

Talijanska astronautkinja Samantha Cristoforetti fotografijom je iz svemira zabilježila njegov prolazak nad otočjem Chuuk, a prizor izgleda doista zastrašujuće.

Filipinske vlasti već su izdale crveno upozorenje stanovnicima i turistima na tom području, u stanju pripravnosti je i ondašnja vojska, a pripremljene su zalihe hrane i medicinske potrepštine.

Tajfun je popraćen snažnim olujnim vjetrom jačine čak 260 kilometara na sat, a u srijedu je, udarivši na saveznu državu Yap, nanio veliku štetu školama, sanitarnim ustanovama i javnom prometu, te potopio nekoliko brodica i podmornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo