NORINA MAJKA: / 'Ovo je borba protiv kriminala i beskičmenjaka poput ministrice Opačić!'

Roditelji preminule Nore Šitum izgubili su još jedan sudski spor - više od četiri milijuna kuna prikupljenih za liječenje njihove kćeri, nepravomoćno je dobila udruga Hrabro dijete

3.4.2015.
20:30
VOYO logo

Roditelji preminule NoreŠitum izgubili su još jedan sudski spor - više od četiri milijuna kuna prikupljenih za liječenje njihove kćeri, nepravomoćno je dobila udruga Hrabro dijete.

Roditelji moraju platiti i 155.000 kuna sudskih troškova, no, najavljuju da će se žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu smo porazgovarali s Norinom majkom ĐanomAtanasovskom.

Kako ste doživjeli ovu presudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo emotivno. Ne zato što je presuda takva kakva je, već zato što udruga Hrabro dijete cijelo vrijeme pokušava nas prikazati kao roditelje koji pohlepno žele novac, što je daleko od istine. Mi smo svoje bogatstvo pokopali 20. ožujka 2013. i ovo je sve samo ne borba za novac".

Je li Vam ikad došlo da dignete ruke od svega?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada. Ministarstvo financija je prije godinu i pol dana utvrdilo kršenje zakona od strane udruge Hrabro dijete za neovlašteno trošenje novca. Podignute su kaznene prijave, ali to očigledno više nikog ne zanima. Pitam se što bi se dogodilo da nismo digli ovakvu buku, što bi bilo s novcem koji je ostao i odakle pravo nekome da troši humanitarnu pomoć. Ovo je borba protiv kriminala, protiv ljudi kojima ništa nije sveto i koji gaze preko mrtvih za vlastite interese, borba za Zakladu Nore Šitum i borba protiv beskičmenjaka kao što je ministrica Opačić koja se nakon 20 godina bavljenja socijalnom politikom sjetila promijeniti zakon. Pitam Vas ministrice: 'Što ste radili 20 godina? Dobro jutro!'".

Institucije se s Vama ne slažu, ali i dalje nastojite dokazati da ste u pravu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina će jednom izaći na vidjelo i onda će se posramiti mnogi. A po imenu moga djeteta i Zaklade nitko neće blatiti, posebno politički uhljebi kao što je ministrica Opačić".

Sud nije na Vašoj strani. Vjerujete li u pozitivan ishod?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad imate istinu i pravdu na svojoj strani onda vjerujete. Bez obzira kako funkcionira naš pravni sustav. Ima nešto što se novcem ne može kupiti, a to je čista savjest i istina. Mi noću mirno spavamo, ne znam kako je drugoj strani".

Kako mislite dalje nastaviti s ovom pričom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se čovjeka želi ušutkati, onda ga opteretite sudskim troškovima. Mogu nam uzeti, mi ćemo do kraja života otplaćivati ove sudske troškove, ali ne mogu uzeti slobodu govora, istinu i uspomenu na moje dijete. Idemo dokle god treba", izjavila je Đana Atanasovska.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo