OBLJETNICA AKCIJE OLUJA / HDZ će bojkotirati mimohod: 'Milanović želi odraditi protokol u Kninu i zbrisati u Zagreb'

Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Vladin prijedlog o zagrebačkoj proslavi 5. kolovoza u večernjim satima podržali su i neki generali, no predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ostaje pri svom mišljenju da obljetnicu Oluje treba slaviti isključivo u Kninu

23.4.2015.
8:17
Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Već se nekoliko tjedana u političkim i vojnim krugovima raspravlja treba li 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, uz proslavu u Kninu, obilježiti isti dan i vojnim mimohodom u Zagrebu.

Vladin prijedlog o zagrebačkoj proslavi 5. kolovoza u večernjim satima podržali su i neki generali, no predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko ostaje pri svom mišljenju da obljetnicu Oluje treba slaviti isključivo u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjem listu taj je stav potvrdio i izvor iz vrha stranke dodajući da se Karamarko i vodstvo HDZ-a neće pojaviti na zagrebačkom mimohodu.

"Iako četiri do pet milijuna kuna nije neki novac, to opet je novac i može se i bolje potrošiti. Uostalom, u vojsku se nije ulagalo i nema razloga za vojne parade. Poanta svega je da Milanović želi izbjeći kninski trg i zvižduke. Namjera mu je odraditi protokol na kninskoj tvrđavi i zbrisati u Zagreb", rekao je neimenovani izvor Večernjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo