'želi skrenuti pozornost' / Pentagon odbacio optužbe Rusije o vojnicima SAD-a u zoni sukoba u istočnoj Ukrajini

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Prema riječima glasnogovornice, Pentagon je jasno dao do znanja da američke specijalci na zapadu Ukrajine, kod granice s Poljskom, obučavaju ukrajinske gardiste

23.4.2015.
19:53
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Pentagon je u četvrtak odbacio optužbe Rusije da se u zoni sukoba u istočnoj Ukrajini nalaze američki vojnici, nazvavši te tvrdnje "smiješnim pokušajem da se skrene pozornost" s vlastitih ruskih aktivnosti u tom području.

"Rusija nastavlja dostavljati oružje naoružanim separatistima u istočnoj Ukrajini te im pruža obuku i pomoć u zapovjedništvu, što je očigledno kršenje obveza koje je Moskva preuzela sporazumom iz Minska te kršenje suverenosti Ukrajine", kazala je EileenLainez, glasnogovornica Pentagona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinim riječima, Pentagon je jasno dao do znanja da američke specijalci na zapadu Ukrajine, kod granice s Poljskom, obučavaju ukrajinske gardiste.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane IgorKonašenkov ranije je izjavio da američka vojska uvježbava ukrajinske postrojbe ne samo na zapadu Ukrajine "kao što to prikazuju ukrajinske televizijske postaje, nego izravno u zoni borbi u području Mariupolja, Severodonecka, Artjomovska i Volnovahe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo