pomozite siromašnoj obitelji / Agonija roditelja devetero djece: 'Nemamo ni za bilježnice, a kamoli kćerki za prvu pričest!'

Trebao bi to uskoro biti jedan od njezinih najvažnijih dana u životu, no roditelji 10-godišnje djevojčice iz Drage pokraj Velike, koja je samo jedno od njihovo devetero djece, ne mogu joj platiti ni prvu pričest. Što je ovu vinogradarsku obitelj odvelo u ponor?

26.4.2015.
18:18
VOYO logo

Za dva tjedna mjesna crkva bit će puna djece. 10-godišnja Josipa iz Drage, kraj Velike, na prvoj pričesti želi zablistati kao princeza. Haljinu ima, no mnogo toga još nedostaje. Josipina majka to joj ne može kupiti jer novca nema ni za najosnovnije.

Obitelj Kajan živi od dječjeg doplatka i porodiljne naknade. Kata skrbi o devetero djece i bolesnom mužu, a novac odlazi na režije i kredite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idući mjesec djeca trebaju ići na ekskurziju, za svako dijete od 230 do 270 kuna, a njih je pet školaraca", izjavila je Kata Kajan.

Sve je bilo dobro dok je suprug radio u policiji, no 2000. godine otpušten je kao višak. Podigli su kredit i kupili vinograde, no on je obolio, posao zapeo, a banka je uzela i vinograde i kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je i sama bolesna, Kata se ne predaje. Novom vlasniku vinograda i kuće plaća mjesečnu rentu i nada se da će vratiti izgubljeno. Djeca joj uzvraćaju odličnim ocjenama i skromnim željama. Gabrijeli trebaju nove bilježnice, jer je postojeće ispisala.

Osim školskog pribora, nedostaju im odjeća i obuća. Sav novac majka  daje drugima, samo da ne završe na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako čini sve da djeci osigura bezbrižno djetinjstvo, Kata priznaje da to sama više ne može. 

Ako želite pomoći obitelji Kajan možete ih nazvati na broj 099/8763559 ili svoju pomoć donijeti na adresu Draga 8, Velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo